Elvis Presley BMW-je gyári felújítást kap

A BMW felújítja Elvis Presley 507-esét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elvis Presley nem sokáig hajtotta BMW 507-esét. Utána viszont elhasználták, az elmúlt évtizedek nyomait a gyár tünteti el róla.


A rock királya Németországban volt katona 1958 és 1960 között. Elvis ki is próbálta a kocsit, mielőtt megvette, mivel az gyári tesztautó volt, fődarabjait kicserélték, mielőtt a rocklegenda megkapta. A 70079 alvázszámú 507-es eredetileg fehér színű volt, Elvis 1958 decemberében 3750 dollárért vette és átfestette pirosra. Az autó első tulajdonosa 1960-ban vette igazából birtokba a kocsiját, amikor a müncheni szolgálatból leszerelt, maga a hadsereg szállította haza a már akkor is Amerika szerte ismert Elvis honvéd autóját.
Hirdetés


Két év múlva egy Chrysler kereskedésben dolgozó embernek adta el Elvis az 507-esét. Az autó Alabamába került, kibelezték, amerikai V8-ast építettek bele. Már nem tudni, hogy Chrysler, vagy Ford volt, de egy Borg-Warner váltóval és egy General Motors gyártmányú hátsó tengellyel párosítva drag race versenyeken használták. A BMW valaha gyártott egyik legszebb típusának érdekes életet bejárt példánya 1968-ben menekült meg a redneck autóversenyektől. Harmadik tulajdonosa fel akarta újítani, és eredeti állapotúra visszahozni, de ebből végül nem lett semmi, az autó tovább pusztult egy raktárban.

A Kaliforniában élő mérnők, Jack Castor kereste meg a BMW-t a sztorival és rájuk bízta a lepusztult legendát. A tervek szerint a gyár bevonásával eredeti minőségben fog újjászületni. A restaurálás előtt ki is állítják a gyár múzeumában, így ahogy van, fellelési állapotban. Egy 507-es eleve sokat ér, hiszen alig több, mint 250 darabot gyártottak belőle 1956 és 1959 között. Motorja 3.2-es V8-as, 150 lóerővel, alapjait a kevésbé sportos 503-as adta. Az autó ritkasága, régies felépítése és a múltja indokolja az igen aprólékos, jó két éven át tartó felújítást.

Fotók: Hardy Mutschler/BMW
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?