Ennél gyorsabb páncélozott autó nincs

300 km/h fölött képes haladni ez az Audi, és golyóálló

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy páncélozott autó legfőbb feladata megvédeni utasait a golyózáportól. De mi van akkor, ha túl nagy a tűzerő, és a legjobb megoldás a futás lenne? Ezt az Audit semmi nem éri utol.


Egy páncélozott autótól ritkán várják el, hogy gyors is legyen, mivel a hozzá adott alkatrészektől általában több száz kilóval lesz nehezebb a végeredmény. Ehhez a motor már kevés esetben elég erős, most az AddAmror műhely egy olyan alapanyagot választott, ami mindenképp gyors autót eredményez. Az Audi RS7-re esett a választásuk, nem az a tipikus páncélautó alap, de az volt a cél, hogy ne csak megvédje az utasokat a lövedékektől, de minél hamarabb el is tudják hagyni a helyszínt és ne tudják utolérni. Ehhez a motort is tuningolták, a duplaturbós V8-at az APR-re bízták, 760 lóerőt és 1085 Nm nyomatékot hoztak ki belőle.
Hirdetés

Az erőtöbblet és a 91 kilogramm plusz védelem eredményeként 2,9 másodperces 100-as sprintre képes. Az autó végsebessége, ami igazén döbbenetes, ugyanis 325 km/h-val képes száguldani, csak az igazán komoly szupersportautók képesek tartani vele a lépést. A páncélozás legnehezebb része talán az ablakok megoldása, a keret nélküli ablakokat karbonszálas kerettel erősítették, 44-es Magnummal lőttek rá, annak lövedékeit megfogta. Európai besorolás szerint B4-es védelmi szintet kínál, emellé pedig olyan kütyüket is kapott, amit James Bond is megirigyelne. Van füstgépe, amivel megzavarhatja az ellenséget. Tud szórni paprika spray-t, hangrobbanást képes csinálni a kilincseibe pedig áramot vezettek, sokkolóként használhatóak, ha valaki fel akarná tépni az ajtót. Éjjellátót és fedélzeti gázmaszkokat is kapott, valamint tiszta levegővel teli tartályokat, amik az utastérbe juttatnak friss levegőt támadáskor. Végső esetre pedig a csomagtartóban elhelyezett ládákban kézi fegyvereket talál a személyzet, ezeket kinyitva viszont az összes környékbeli rendőrőrs azonnali riasztást kap. Az átalakítás persze nem olcsó, a kész autó közel 60 millió forintba kerül, ennyiért viszont még az első lökhárító mögötti részt is megerősítik, hogy vasökölként lehessen használni az autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?