Eredeti alkatrészekkel építették újjá ezt a McLarent

Újjáépült az utolsó éles versenyen használt McLaren F1 GTR, csak eredeti alkatrészekkel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A McLaren MSO részlege új restauráló szolgáltatását jelentette be, majd meg is mutatták, mire képesek, ezt a versenyautót eredeti, új állapotára hozták fel, csakis eredeti alkatrészekből.


Most nem egy újabb különkiadást, vagy új fényezést mutatott be a McLaren Special Operation részlege, hanem egy benzingőzös történelemben gazdag F1 GTR-t melyet épp most újítottak fel. Az MSO részleg ugyanis új szolgáltatást indított, az F1 certified programban résztvevő autókat eredeti, újkori állapotukra állítják vissza, melyre tökéletes bemutatóautó ez a 25R névre hallgató 1997-es F1 GTR versenyautó.
Sosem volt igazi hős, ám 1997-ben 22 órát teljesített a Le Mans-i 24-órás futamon, egy kisebb tűz miatt fel kellett adnia a versenyt. Utoljára 2005-ben állt rajthoz éles, nem Classic versenyen, ezzel ez az utolsó F1 GTR, ami valódi versenyen vett részt. 2016-ig több tulajdonosa is volt, majd visszakerült szülővárosába a McLarenhez, akik alapos felújításnak vetették alá, most pedig elkészült. Az F1 certified programban amiből lehet, abból raktáron álló eredeti alkatrészeket használnak a felújításhoz, így itt is minden még az eredeti üzemben készült.
Hirdetés

A teljeskörű felújítás alatt új karosszériaelemeket is kapott, melyek 20 éve álltak lezárt dobozokban, ugyanis még '97-ben készültek a GTR Longtail versenyautók utánpótlás alkatrészeként. Fényezését is visszaállították az eredeti Gulf-Davidoff féle dizájnra, minden alkatrészét, így a BMW eredetű V12-est is teljes mértékben felújították és gyári alkatrészekkel állították helyre. Csupán két olyan alkatrész van rajta, ami nem eredeti, de már az 1997-es futamon is rajta voltak, ez a két kék helyzetjelző fény a tetőn, ezek egy korabeli repülőgép szárnyvégeiről származnak. A 25-ös alvázszámú GTR-t a Hampton Court-i Concours of Elegance rendezvényen állították ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?