Érkezik a LEGO Technic történetének első Ferrarija

Döbbenetes, de eddig még nem volt Ferrari a LEGO Technic palettáján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint 10 évre nyúlik vissza a Ferrari és a LEGO együttműködése, ezért is furcsa, hogy Technic vonalon még nem építhettünk egyetlen modellt sem. Már nem kell sokáig várni, hogy ez megváltozzon!

Egészen pontosan 15 éve született az első hivatalos Lego Ferrari, azóta pedig folyamatosan találkozhattunk kisebb-nagyobb változatokkal, de a Technic első Ferrarijára egészen mostanáig kellett várni. Úgy tűnik megérte, hiszen egyből egy versenyautót kapunk, méghozzá a 488 GTE-t, amelynek többek között a Le Mans-i 24 óráson is szurkolhattunk. Kimondottan 18 éven felülieknek szánják az autót, szóval biztos nem két perc lesz összerakni, amit jól mutat, hogy a 48 centiméteresre zsugorított Ferrarit 1677 darab Lego alkatrészből kell felépíteni. Természetesen Technic modellről lévén szó, a részletek aprólékosan kidolgozottak, a V8-as motorban még a dugattyúk is mozognak, ugyanígy a felfüggesztések működése is jól látható, amikor kész az autó.
Hirdetés
A Ferrari versenyzője, Alessandro Pier Guidi is lenyűgözve méregette a Lego 488-ast. Pier Guidi ugyanis a 488 GTE-t vezeti csapattársaival, és örömmel fedezte fel a nevét a kis legóautón, hiszen a matricák is járnak hozzá, amelyekkel ugyanúgy feldíszíthető, mint az eredeti versenygép. Viszont karácsonyi ajándéknak még senki ne akarja megrendelni, mert csak januárban kerül a boltok polcaira, 179,99 eurós árcédulával, ami kb. 65 ezer forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.11.27. at 21:08
    Permalink

    A cikkhez helyesbítés: Korábban volt Ferrari Lego Technic készlet a Racers sorozatban. A 8653 Lego Enzo Ferrari, a 8145 Lego GTB 599 Fiorano, valamint a 8386 Lego Ferrari F1 Racer volt kapható. Ezek 1:10 arányú modellek voltak, technic elemekből.

Vélemény, hozzászólás?