Erősebb lesz a Volkswagen pickupja, mint a Mercié

Felhúzták az Amarok V6-os dízelét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a Mercedes próbálja utolérni saját magát, addig a Volkswagen egy kicsit röhög a markában. Az Amarokot ugyanarra a szintre húzták, amennyit a Mercedes ígér, még többre is.


Kínos meccs elé néz a Volkswagen és a Mercedes, utóbbi legelső pickupját, az X-osztályt ugyanis erősen szorongatja az évek óta piacon lévő Amarok. Ha a márkát nézzük, valóban a Mercedesé az első prémium pickup, hajtásban viszont az Amarok az Audi féle V6-os TDI-vel jóval korábban piacra került. A Mercedes a Genfi Autószalonon jelentette be, milyen erős lesz a saját fejlesztésű V6-os dízelmotorja az X-osztályban, az adatok 258 lóerő és 550 Nm nyomaték. A Volkswagentől most érkezett erre egy gúnyos válasz, az Amarokot pont ilyen erősre húzták, meg még rá is tettek egy kicsit.
Hirdetés
Az Amarok egy ideje csak V6-os TDI-vel érhető el, és csak a leggyengébbhez van kézi váltó. A csúcs eddig a 224 lóerős kivitel volt, 8 fokozatú automata váltóval, mostantól efölött is kínál, az új csúcs 258 lóerős és 580 Nm nyomatékú, pár pillanatnyi túltöltéssel pedig 272 lóerőt is teljesíthet. Csak a csúcsfelszereltséggel lesz elérhető, vagyis állandó 4Motion összkerékhajtással, automata váltóval, bőrkárpittal és most először fekete tetőkárpittal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?