Esett az amerikai autópiac 2017-ben, íme a top modellek

Csökkenéssel is 17,2 millió autó fogyott tavaly az USA-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még mindig temérdek óriás pickup fogy az Egyesült Államokban, de azért ott is tarol a SUV-láz, a platósok után a Toyota RAV4 a legnépszerűbb modell.


A 2016-os 17,55 millió példány után tavaly csupán 17,2 millió autó fogyott az Egyesült Államokban, ezzel a piac 2 százalékos visszaesést mutatott. Mindenki nyert, aki ennél szerényebb mértékben veszített eladásaiból, így a General Motors, a Ford és a Toyota is, hiszen náluk csak 1 százaléknyi volt a visszaesés.
Hirdetés

Az Egyesült Államok 10 legnépszerűbb modellje közül a legtöbb növelni tudta piacrészét, az élen továbbra is a Ford F-Series pickupja áll, sőt a dobogón csakis óriás platósok vannak, a második helyen a Chevrolet Silverado, a harmadikon a RAM pickup sorozata áll. Önálló modellként lett azonban abszolút negyedik helyezett a Toyota RAV4 (407 594 példányos eladással), sőt a pickupokon túl a közepes méretű és a kompakt szedánok modellosztályban is Toyota nyert. Az idén végre az európai piacra is visszatérő Camryből 387 081, míg Corollából 329 196 fogyott, amivel a Toyota tavaly 1 123 871 darabos eladást könyvelhetett el az USA-ban, valamint az egyetlen márka, amely 3 modellt is magáénak tudhat a top 10-ben.
Az Egyesült Államok top 10 autómodellje 2017-ben:
 1. Ford F-Series
 2. Chevrolet Silverado
 3. Ram pickup trucks
 4. Toyota RAV4
 5. Nissan Rogue
 6. Toyota Camry
 7. Honda CR-V
 8. Honda Civic
 9. Toyota Corolla
 10. Honda Accord

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.01.09. at 16:08
  Permalink

  “Az idén végre az európai piacra is visszatérő Camryből…”

  Ez már biztos? Mert erről csak találgatás-szinten írtak a hírekben, tényként egyik sem közölte. Nagy dobás lenne a Toyotától, ha ezt meglépné – a konkurenciát pedig minden bizonnyal meglepné 🙂

  Érdekes amúgy, hogy az óriás amerikai pick-up hármasfogat mögé miért nem tud felzárkózni a negyedik hazai: a GMC Sierra. Szerintem sosem volt a Top 10-ben, olyan, mintha valami “zabigyerek” lenne 🙂

Vélemény, hozzászólás?