Európa drift központja lesz Magyarország

Minden korábbi hazai drift versenyen túltesz a Trackwood Drift Fesztivál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus utolsó hétvégéjére minden idők legnagyobb drift rendezvényét ígérik a máriapócsi RabócsiRingre.

Az augusztus 23., 24. és 25. napján megrendezésre kerülő Trackwood Drift Fesztiválra Európa összes szegletéből érkeznek profi drift-versenyzők, hogy megszorongassák hazánk legjobbjait. A megújult nyomvonal egyszerre két nemzetközi futam állomása lesz - első alkalommal debütál Magyarországon a Drift Allstars, valamint az EEDC sorozat.
A hazai drift-rajongók sokszor sóvárogva irigykednek számos külföldi bajnokság autóit elnézve, ahol a bajor márkajelzés ritkaságszámba megy. A JDM stílus és a japán autófanok képviselői dörzsölhetik majd tenyerüket, mivel augusztus 23-25 között nagy valószínűséggel többségben lesznek az egyedi építésű rizsrakéták, melyek teljesítménye akár a 800 lóerőt is verdesheti. A hazai Hell Energy Országos Drift Bajnokság máriapócsi futamán már kiderült, hogy az új nyomvonalon bizony szükség is lesz a nagyteljesítményű autókra. Azonban tudjuk jól, hogy nem minden az autón múlik, igaz az angol, ír bajnokság legjobbjai sem háttal ülnek a kormánynak. A Drift Allstars már évek óta az egyik legerősebb nemzetközi sorozatnak számít, a magyar pilóták több alkalommal tervezték, hogy a bajnokságban próbára teszik magukat, azonban megfelelő szponzor hiányában sajnos dugába dőltek terveik.
Hirdetés
[kepallojobb=392309]Minden eddiginél komolyabb drift eseménynek ígérkezik az augusztusi végi Trackwood Drift Fesztivál[/kepallojobb] Az idei Drift Allstars bajnokság 6 futamból áll, 5 országot érintve – köztük Magyarország, azonban a hazai pilótáknak elsősorban nem a végelszámolás lesz fontos. Nem csak ők, de végre a nézők is választ kaphatnak arra, hogy vajon legjobbjaink valóban Európa élmezőnyéhez tartoznak? A máriapócsi derbi külön figyelmet érdemel, hiszen a szigetországból érkezőkön felül a környező nemzetek legjobbjai is képviselik majd magukat. A sorozatot a tavalyi év legnagyobb durranása fogja zárni, mely újból Romániában kerül megrendezésre a parlament tőszomszédságában.
A három napos drift fesztivál, azaz a „TrackWood” szervezői minden idők legnagyobb drift mezőnyét szeretnék összehozni. Reális eséllyel pályáznak erre, hiszen már a tavalyi évben is 16 ország 56 versenyzője képviselte magát. Hogy miért is fog sikerülni? Főként azért mert a Drift Allstars mellett Kelet-Európa külön bajnoksága az EEDC is kitűzte zászlaját a méltán elhíresült RabócsiRingre. Az egykori Szovjetunió nyugati blokkjából önállósult országok drift-versenyzői is megmutatják végre magukat és a szervezők már most garantálják, hogy komolyan elborult gépekkel fognak érkezni. Az ukrán, lett, litván, belarus és természetesen az orosz versenyzők cseppet sem spórolnak a lóerőkkel és persze felkészültségük, profi hozzáállásuk a driftsporthoz is példaértékű.
A hazai rendezésű drift fesztivál már túlmutat az autósport értékein, mivel egy igazi közösségi rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol Európa minden területéről érkeznek szurkolók és versenyzők. Köztük természetesen olyan is akad, aki 3000 km távolságot tesz majd meg repülővel, miközben versenyautóját egy profi és felkészült csapat szállítja. Sokszor elcsépeltnek számít az „ilyen még nem volt” és „most először”, de hát mit írhatnánk ha tényleg így van! Drift Allstars és EEDC nemzetközi futam, augusztus 23-25, Máriapócs-RabócsiRing, amit idén a drift kedvelőinek nem lehet kihagyni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?