Európába jön, ide nem: Chevrolet Spark EV

Európának Genfben köszön az elektromos Chevy Spark

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kár vagy sem, de Magyarországon nem tervezik a Spark EV forgalmazását. Európa számottevő piacainak Genfben mutatkozik be az elektromos kis Chevy.


A meglepően fickós, döbbenetesen áramerős kis Chevrolet Spark elektromos, zéró-emissziós szupermini a tavalyi Los Angeles-i Autószalonon debütált, Európában pedig először márciusban, Genfben lesz megcsodálható. Bizony, csodaszámba fog menni, mert a 100 km/h-s sebességre 8,5 mp alatt sprintelő Spark EV nagyon nem olyan Spark, mint amilyennek eddig ismertük a csokornyakkendősök városi törpéjét. És nem pusztán a gyorsulása okán.
Hirdetés

Sajnos jó eséllyel eztán sem fogjuk ismerni, csak képekről, mások beszámolóiból, mert bár úgy hírlik, hogy 2014 elején jön Európába, de csak Európa azon - számottevő - piacaira, ahol van értelme nyomni az elektromos autókat. "Jelenleg egyik elektromos autónak sem tervezett a hazai forgalmazása" - írta válaszul kérdésünkre Kaszás Zoltán, a hazai márkaimportőr PR-menedzsere, a többesszám pedig a Volt miatt indokolt - ezek szerint az Opel Ampera párját is csak "szürkéből, Amerikából olcsóért" láthatjuk majd itthon.
A Spark EV Amerikában 32 500 dolláros listaáron lesz majd kapható, ami durván 7 millió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 07:17
  Permalink

  “Jelenleg egyik elektromos autónak sem tervezett a hazai forgalmazása”

  Jelenleg egy elektromos autójuk sincs egyáltalán. Mit akar (nem akar) forgalmazni az úr ?

  Voltnál mechanikusan is hajt a bmotor ha szükséges.Tehát nem 100% elektromos.

  Spark még nem kapható.

  Más ???

Vélemény, hozzászólás?