Ez a kínai autó is simán hozta az 5 csillagot az Euro NCAP-en!

A kínai modell mellett egy Toyotát, és egy Hondát is összetörtek, de haszonjárműveket is teszteltek

Ismét kínai autó szerzett öt csillagot az Euro NCAP teszten. Emellett egy Toyota is jelesre vizsgázott, míg a legnagyobb Honda csak némi trükkel tudta megszerezni a legmagasabb értékelést. A személyautók mellett 8 haszonjárművet is leteszteltek.

2024-ben először tett közzé törésteszt eredményeket az Euro NCAP. A kínai Nio EL6 mellett a Honda CR-V és a Toyota C-HR is megmérette magát. A CR-V-nél a megszokottól eltérően két értékelés is olvasható, ráadásul rögtön egy négy- és egy öt csillagos. A rejtély megoldása egyszerű: alapfelszereltséggel és a feláras biztonsági csomaggal is megnézték az autó képességeit.
Hirdetés
A CH-R-nek és a Nio EL6-nak nem volt szüksége semmilyen extrára, a normál csomaggal is hozták az öt csillagot.
Hirdetés
Hirdetés
A legfrissebb Euro NCAP töréstesztek eredményei
Modell Euro NCAP eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Balesetelkerülő rendszerek
Honda CR-V (Standard csomag) 4 csillag 85% 86% 76% 67%
Honda CR-V (Safety csomag) 5 csillag 85% 86% 80% 79%
Toyota C-HR 5 csillag 85% 86% 86% 79%
Nio EL6 5 csillag 93% 85% 78% 76%

A haszonjárműveknél - a letesztelt 8-ból - 4 is "holtversenyben" végzett. A névsor alapján egyértelmű, hogy miért: a Citroen Berlingo, a Fiat Doblo, az Opel Combo, és a Peugeot Partner egyaránt 62 pontot kapott a 100-ból, ezzel GOLD (arany) minősítést szerezve. A felsorolt járművek mindegyike a Stellantis csoporthoz tartozik, műszaki alapjuk megegyezik, csupán a küllemük tér el minimális mértékben. Szintén GOLD minősítést kapott a Volkswagen Caddy Cargo is 68 ponttal, csakúgy mint a 78 pontosra értékelt Renault Kangoo Van.
Hirdetés
Platinum fokozatot (vagyis a lehető legelőkelőbbet) a Mercedes-Benz Citan és a Volkswagen ID. Buzz Cargo zsebelt be: előbbi 87, míg utóbbi 83 egységet kapott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?