Ez a McLaren majd’ 20 millió dollárért kelt el

Rekordösszeget fizettek a McLaren F1 LM-Specért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valaki elég mélyen a zsebébe nyúlt ezért a McLarenért az RM Sotheby's aukcióján.

Egészen különleges döntéseknek lehetünk a tanúi, ha figyelemmel követjük a különleges autók értékesítésére specializálódott aukciós házakat. Ezek egyike egyébként az RM Sotheby's is, ami a Monterey Car Week-en levezényelt néhány érdekes aukciót.
Ezek egyike volt a McLaren számára rekordösszegű eladást hozó FM LM-Spec aukciója is. Itt egy igazi különlegességgel rukkolt elő a wokingi bázisú márka: a világon ugyanis mindössze 2 db olyan McLaren F1 LM-Spec létezik, amelyikben egyszerre duruzsol egy LM-Spec motor a High Downforce csomaggal.
Hirdetés

A Midnight Blue színben pompázó jármű végül 19.805.000 dollárért kelt el, ami ahhoz képest, hogy vörös színű testvéréért 2015-ben még „csak” 13.750.000 dollárt adtak, elég szép növekedés. Ráadásul mindössze 21.500 km van benne.
És hogy a márkán kívül mi srófolta még fel ennyire az árat?
Nos, a BMW által gyártott V12-es, 680 lóerős motor minden bizonnyal közrejátszik benne. Ahogy a 18 hüvelykes GTR abroncsok, az egyedi hátsó diffúzor, a szemet gyönyörködtető hátsó szárny és még megannyi más apróság, ami a McLaren szerint még az 1995-ben Le Mans győzelemig jutó F1 GTR versenyautónál is nagyobb leszorítóerőt ad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?