Ez jusson eszedbe, ha a találkozókon keménykedni támadna kedved!

Itt a nemhivatalos oktatóvideó, hogy miért kell viselkedni az autós rendezvényeken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem véletlenül szokták az autós találkozók szervezői felhívni a figyelmet arra, hogy ésszel, mások veszélyeztetése nélkül vegyünk részt a rendezvényen. A hétvégén egy arra járó vétlen jármű borult fel Coloradóban egy résztvevő "ártatlan odalépése" miatt.

Jogosan vannak kiakadva a Coloradói Loveland autóbolondjai annak a fekete Dodge Challenger Hellcatnek a sofőrjére, aki a találkozót elhagyva felelőtlenül próbálta megmutatni autója erejét. A mutatvány eredménye, hogy nem lesz több ilyen találkozó a városban, az autó ugyanis nekicsapódott egy a találkozótól teljesen függetlenül arra járó pickupba, és felborította azt. Az esetről két tanulságos videófelvétel is készült.
Hirdetés
Túl sokszor, túl sokan mondták már el, de itt az újabb példa: a parkoló autók közt a tömegben és a találkozó melletti útszakaszokon a kocsiddal izmozni nem menő, hanem ostobaság. Főként igaz ez hideg gumikon, 700+ lóerővel. A vétlen fehér Silverado az ütközés hatására négy kerekét az ég felé fordította, egyik utasát könnyebb sérülésekkel ugyan, de kórházba is kellett szállítani. Az anyagi kár jelentős. A Hellcat sofőrje ugyan bírságot is kapott, de nem ezzel járt a legrosszabbul: jogosan nyerte ugyanis el a teljes környékbeli autós közösség elítélő tekinteteit az elkövetkező időszakra. Miatta ugyanis egy időre nem lesz több hasonló találkozó a városban. Mark Lyons tűzoltókapitány elmondta a média helyi képviselőinek, hogy az incidens súlyosabbnak nézett ki annál, mint amilyen a valóságban volt. Érdekes részletként emelte viszont ki, hogy a vétkes autó egyedi rendszámtábláján az "El Malo" felirat jelentése "A Rosszfiú". Egy másik kameranézetből a baleset utáni pánik és sietség is megfigyelhető. A rendezvény szervezői az incidens visszhangjára reagálva egy hosszú facebook bejegyzésben elnézést kértek a károsultaktól, elhatárolódtak a felelőtlen sofőr viselkedésétől, hiszen egyértelműen kérték a résztvevőket az ilyen viselkedés mellőzésére, majd bejelentették, hogy nem szerveznek hasonló rendezvényeket a jövőben.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?