Ez már a négyhengeres Porsche Boxster

Újabb kémfotókon a legfrisebb Porsche Boxster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kisebb Porschékba visszatérnek a nagy lökettérfogatú négyhengeresek. A Boxsterbe új turbós boxermotorok kerülnek a ráncfelvarrással.


A Porsche Boxster 981 kódú harmadik generációja 2012 óta van piacon, így a gyár úgy határozott, kap egy kis frissítést. Változik a lámpák rajzolata, a LED-es menetfények, a lökhárító és a légbeömlők formája is. Nem is ezek jelentik a nagy különbséget az eddigiekhez képest, hanem a műszaki tartalom. A nyitott Boxster és zárt változata, a Cayman is elveszti az eddigi hathengeres, szívó boxermotorjait. A bennük szolgáló új egységek mind négyhengeresek és turbósak lesznek, de azért boxer elrendezésűek.
Hirdetés


A Boxster új alapmotorja 2,0 literes lesz, erejét a különböző források 227 és 240 lóerő közé teszik. Az erősebb Boxster S 2,5 literes és szintén turbós, már 300 körüli lóerővel. A GTS-ben ugyanennek a blokknak a még erősebb változata 370 lóerőt teljesítene. Az új változatok megjelenésére a legnagyobb valószínűség szerint a jövő évig kell várni. A hivatalos bemutatót a jövő márciusi Genfi Autószalonra időzítik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?