Ez még hiányzott a világnak: Mazda MX-5 terepjáró boxermotorral!

Összkerékhajtást pakoltak egy MX-5 alá, és Subaru boxert kapott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Otthonosan mozog a városban, a versenypályákon, de a kanyargós hegyi utakon is az MX-5. De miért ne mozoghatna ugyanolyan otthonosan terepen is?

Amerikában gondoskodtak arról, hogy terepren is jól szuperáljon az MX-5, akarom mondani a Miata. Fogtak egy első generációs példányt és jelentős átalakításba kezdtek. Először is kidobták az eredeti motort, ami sokaknál biztos kiveri a biztosítékot, de talán vigaszt nyújthat, hogy egy Subaru boxermotor került a helyére. Na, meg egy csőváz, hiszen az autó egész orrát átdolgozták. Egészen pontosan az EJ205-ös kódszámú, kétliteres, turbós boxermotort építették be, ami a 2000-es évek elején egy Impreza WRX-ben szolgált. Néhány módosítást még ezen is elvégeztek, többek között nagyobb turbófeltöltőt kapott, lecserélték a kuplungot, új töltőlevegő-hűtőt szereltek be. A futómű is a Subarutól érkezett, természetesen az összkerékhajtás sem maradt ki. Miután az utastér és a fényezés is elkészült, elvitték pontosan lemérni a teljesítményét. Az eredmény: 360 lóerő és 488 Nm forgatónyomaték. Az alábbi videóban láthatod a vezető arcán, hogy ez mennyit is jelent pontosan!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?