Ezért ne ülj be az ittas haverod mellé!

Barátai próbáltak lebeszélni az ittas vezetésről, mielőtt fának csapta a G Astrát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jól döntöttek egy ittas férfi barátai, amikor nem ültek be mellé a korosodó Opelbe. Akár életüket is veszthették volna, mikor az Astra egy fának csapódott hazafelé. A sofőr súlyosan megsérült a balesetben, utólag belátta, hogy hibázott.

Lezárult a nyomozás, mindent bevallott és megbánta döntését az a békéscsabai sofőr, aki 2021 decemberének végén barátaival is szembeszállva ült ittasan autóba. A férfiak együtt italoztak, majd gyalog indultak volna haza, ekkor egyikőjük mégis felajánlotta, hogy autóval házig viszi a csapatot. A társaság többi tagja - mivel a férfi ittasságát felmérve eszükbe sem jutott beülni mellé - gyalog folytatta útját. Egyikőjük az utolsó pillanatig kitartott és megpróbálta lebeszélni a vezetésről az Opel Astra tulajdonosát, sikertelenül.
Hirdetés
Akkor még ők sem tudták, hogy az egészségügyi séta mennyire jó döntés volt, az Opelt vezető férfi ugyanis néhány kilométerrel arrébb fának csapta az autót és súlyosan megsérült. Az Astra totálkárosra tört, az ütközés során a jobb hátsó kerék is kiszakadt a helyéről. A balesetet szenvedett férfi a kihallgatásán elmondta: rossz döntést hozott, hallgatnia kellett volna a barátjára. A Békéscsabai Rendőrkapitányság eljárást indított ellene az ittas vezetés miatt, a nyomozást múlt héten zárták le.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?