Ez a BMW lehet az első, amit Debrecenben gyártanak

Furcsa koncepcióautóval rukkolt elő a BMW a Müncheni Autószalonra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW Vision Neue Klasse tanulmányautóval a BMW a jövőbe kíván betekintést nyújtani, a koncepció pedig finoman szólva is formabontó.

Javában zajlik a Müncheni Autószalon, a BMW pedig német gyártóként természetes, hogy valami igazán formabontót, és figyelemfelkeltőt igyekezett prezentálni. Sikerült nekik, hiszen a Vision Neue Klasse egy az eddigiektől teljesen eltérő BMW modellt jelent. Első ránézésre csupán az ikonikussá vált vesékről, és természetesen az emblémáról lehet tudni, hogy a német márka autója szerepel a felvételeken.
Hirdetés
A koncepcióautó végtelenül egyszerű vonalakkal büszkélkedhet, de a megjelenése mégsem nevezhető unalmasnak. A 21 colos felnik kellően megbolondítják a külsőt, de ennél sokkal szembetűnőbb, hogy a németek jóformán lehagyták a kemény tetőt a Vision Neue Klasse koncepcióról, és az egészet üveggel helyettesítették. Szintén érdekes megoldás, hogy a visszapillantók helyén egy aprócska túlnyúlás látható csak, hiszen kamera adja azok képét. Az utastér még ennél is extrémebb kialakítással rendelkezik. Szinte minden fizikai gombot eltüntettek, a sofőr elé pedig egy gigantikus HUD-kijelzőt vetít az autó a szélvédőre, amit most már panoráma kivetítőnek is nevezhetünk, mert valójában a szélvédő teljes szélességében, tehát az utas elé is infókat vetít
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.09.04. at 21:31
    Permalink

    Ez a horvát designer valami Kegyetlenül tehetségtelen. Már a tavalyelőtti IAA-n is szörnyű dolgokat prezentált (Vision Circular https://egzostive.com/iaa-munich-german-brands/ ) egy olyan (mályva színű) belső anyaggal amit egy bajor nagyi kispolgári nappalijában tudtam volna elképzelni. Ez még valamivel használhatóbb is mint az volt, de csodálom hogy még nem küldték el Dukecet…

Vélemény, hozzászólás?