Facebook exkluzív: ki korán kel, Adamot lel

Megvan az Opel miniautójának neve: Adam

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Térképre írta nevét az Opel Adam. Ma hajnalban a Facebookon tudósított élő közvetítéssel derült ki az új kisautó neve, ami voltaképp már nem volt meglepetés.


Miután már bő egy hete hírt adtunk arról, hogy a korábban Allegra, illetve Junior nevekkel illetett, Volkswagen up! konkurensnek szánt - az autobild.de által már akkor Adam névvel várt - miniautójának végleges elnevezését az Opel május 8-án fogja bejelenteni, tegnap arra is fény derült, hogy miként. Hajnali 6:30-kor indított élő, a márka nemzetközi Facebook-oldalán sugárzott videóval és mozgásának térképre vetítésével a kisautó ugyanis a beletett GPS-modul segítségével így írta térképre a nevét.
Mint villanyautóval a Balatonra utazáshoz, kellett hozzá csöppnyi perverzió, hogy a korai időpontban a félórás közvetítést - melynek legfőbb pontjai galériánkban láthatók - végignézzem, de természetesen megtettem. Az első vonal, illetve betű felrajzolása be kell valljam, nem okozott komoly meglepetést, a második, távolabbra és feljebb tolt háromszög azonban sokáig nehezen értelmezhető volt, s inkább tűnt egy újabb A-betűnek, mint önálló karakternek. Majd jött egy újabb, szintén két betűnyi távolságra tett A.
A tudósítás vége előtt 5 perccel még három A-betű látszódott, s közéjük egy-egy egyéb betű fért volna, aztán az utolsó percekben egészen gyorsan felrajzolódott az elnevezés utolsó betűje, az M, s a fura, kicsiny háromszögről rögtön kiderült, hogy az valójában D-betű. A 6:30-kor,visszaszámlálás szerint pontosan indított vetítés eredményeként 6:59-re pontosan kiolvasható lett: Adam az Opel miniautójának neve.
Hirdetés

A már hivatalos elnevezés az Opelnél kétségtelenül trendet törő, ugyanis nem A-betűre végződik, ellenben a holnap, május 9-én 175 éve született cégalapító Adam Opel előtt tiszteleg. A ma hajnalban megmutatott, Frankfurtban autózott Opel csöppségről azonban, mint Szalacsi Sándor a víztárolóról, egyebet nem tudok elmondani. Mármint újdonságot, hiszen azt már megírtuk, hogy 3,7 méteres hosszal a következő, azaz E betűkóddal várható Corsa rövidített padlólemezén, idén ősszel, a Párizsi Autószalonon esedékes premier után a piacra jövőre várhatjuk kezdetben háromhengeres benzines, majd akár az Ampera utáni második elektromos hajtású Opelként. Perverzkedni tehát a ma hajnali kaland után is lehet majd még vele, bár, amennyiben az Amperához hasonlóan kiterjesztett hatótávú hibrid lesz, az elektromos autózás hosszabb távok esetén sem lesz vele extrém küzdelem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?