Felfrissült a Hyundai i30

Két évvel a bemutatása után máris plasztikázták kicsit az i30-at

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csalóka módját választotta a modellfrissítésnek a Hyundai. A ferdehátú és a kombi dizájnja csak egy hangyányit változott, a motorháztető alatt keresendő a nagyobb változás.


A külső változások nagyon röviden összefoglalhatók és igazából a többes szám sem indokolt. Fogták az i30 Fastback lökhárítóját és odaadták a ferdehátú illetve a kombi modelleknek. Ennyi. Természetesen az ötlet logikus, hiszen így sokkal harmonikusabb a modellpaletta megjelenése.
Hirdetés

A motortérbe azonban már a továbbfejlesztett 1,6-os dízelmotor is rendelhető, amely a módosításoknak köszönhetően teljes mértékben megfelel az Euro 6d-TEMP károsanyag-kibocsátási normának. A négyhengeres Smartstream dízelmotor háromféle teljesítményszinttel érhető el. A legalsó lépcsőfok a 95 lóerős változat, felette következik a 114 lóerős és a legerősebb a 134 lóerős egység. A 95 lóerős motorhoz hatfokozatú manuális sebességváltót társítottak, a középső és a legerősebb erőforrásokhoz viszont választható hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó is.

Végül a frissítés hozott még két új színt, az egyik kék, a másik szürke, illetve az utastérbe már 8 colos kijelző is rendelhető az infotainment rendszerhez, amely kompatibilis az Android Auto és az Apple CarPlay alkalmazásokkal is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.09.07. at 18:23
    Permalink

    Szerintem az lehet mögötte, hogy komoly konkurensek új modellekkel jelentkeznek(Corolla és Focus), és az i30-asnak mellettük is frissnek kell hatnia. Amúgy nagyon példaértékű, ahogy a Hyundai-Kia a vásárlókhoz viszonyul, néha már-már át is megy behódolásba…

Vélemény, hozzászólás?