Félig utánfutón, félig a saját kerekén ment az összetört Skoda

Rettentő veszélyes módon tették mozgásképessé a törött Skoda Rapidot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt egy-két évben komoly figyelmet kaptak a közútjainkon megforduló autószállító horrorkaravánok, vagy éppen az erősen hiányos, olykor szinte rommá tört autóval közlekedők. Most Oroszországban bukkant fel egy újabb gyöngyszem.

Január végétől szigorúbb bírsággal nehezítik meg a horrorkaraván néven elhíresült szabálytalan autószállítókat. Az elmúlt évek egyik kiemelt témája volt a rogyásig megpakolt, a szállítási előírásokra fittyet hányó tréleresek felbukkanása, de akadt már az országot átszelő csúnyán összetört Mercedes Sprinter is. Győztest nehéz lenne hirdetni, de a félig utánfutón lévő Skoda Rapid mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
Hirdetés
Erősen kezdték az évet Oroszországban, 2021 harmadik napján máris egy hajmeresztő megoldással tették mobillá a sérült Skodát. A trélerezés költségét minden bizonnyal sikerült megspórolni, de egyúttal hatalmas kockázatot vállaltak. A Skoda Rapid nemrég egy baleset részese lehetett, ahol az orr mellett az autó bal hátulja is megsérült. A motor ugyan túlélte az ütközést, a hátsó futómű viszont nem, ezért folyamodtak a kreatív megoldáshoz. Az autót egyszerűen megemelték, majd egy utánfutó első tengelyére tették a hátsó kerekeket, a kettő kapcsolatát egy spanifer tette teljessé. A farát az égben hordó Skoda első kerekei a földön maradtak, így nem szenvedett csorbát a hajtás és a kormányzás. Mindenesetre ijesztő belegondolni, hogy egy élesebb kanyarra, egy nagyobb úthibára vagy egy erőteljesebb fékezésre hogyan reagált volna az összetákolt hátsó rész. Reméljük baleset nélkül célba ért a Skoda.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?