Felvarrták a 40 éves Volkswagen Scirocco ráncait

Nem új, de megújult: Volkswagen Scirocco

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megújul a Volkswagen Scirocco, a wolfsburgiak harmadik generációs kis kupéja a modell 40 éves jubileumának tiszteletére akár 280 lóerős motorral is választható.


Bizony 2008-as darab a Scirocco, így akár meg is újulhatna, kaphatna MQB padlót, stb., de nem, egyelőre még nem - csak megújul, frissül a Volkswagen kompakt kis kupéja. A Scirocco 1974-ben debütált, 40 éves a modell, lényegében ehhez a harmadik generációhoz három-négy évig még nyilván nem nyúlnak. Annyira nem fontos típus, hogy elkapkodják a dolgokat.

Hirdetés
A facelift szolidan módosított első lökhárítót, hűtőmaszkot, áttervezett bi-xenon lámpát LED-es nappali menetfénnyel, LED-es hátsó lámpát és némi hátfal-átalakítást hozott (a csomagtér már az emblémával nyílik). Új lapított aljú sportkormány, új színek, felnik, kárpitok jelennek meg a kínálatban, továbbá egy kiegészítő műszeregység turbónyomás- és olajhőmérséklet-mérővel, valamint stopperrel.

Az 1.4 TSI motor 3 lóerővel gazdagodva 125 lovas, a 2,0 literes TSI 180 (+20), 220 (+10) vagy 280 (+15) lóerős. Utóbbi a (nem összkerekes) Scirocco R gépteteje alatt. A 2.0 TDI dízelmotor 150 (+10) vagy 184 lóerősen (+7) kérhető. A DSG dupla kuplungos automata váltó a belépő benzinest leszámítva mindegyikhez opció, a stop-start rendszer az R csúcskivitelen kívül mindegyikben széria. Az összes motor Euro 6-os, tisztább, takarékosabb. Hivatalos premier márciusban Genfben, a forgalmazás augusztusban startol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?