Ferrari F40 égett porig Monacóban

A kerti locsoló sem tudta megfékezni a tüzet, hamuvá vált egy ritka Ferrari F40

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szomorú nap az autórajongók számára, ugyanis egy ritkaságnak számító Ferrari F40 az örök autópályákra költözött.

Az apró hercegség egyik utcáján, a járókelők szeme láttára gyulladt ki és égett porig az F40-es. A Ferrari fennállásának 40. évfordulójára készült modellből csupán 1311 példány készült 1987 és 1992 között. Az F40 a márka addigi fennállásának csúcsmodelljeként tekinthető, előtte sosem készült még ilyen gyors, erős és drága utcai Ferrari. A kilencvenes évek autós posztereinek egyik sztárja olyan szempontból is különleges, hogy ez volt az utolsó Ferrari, aminek megjelenését az alapító, Enzo Ferrari még megélhette. A legendás típus a 288 GTO-tól örökölte a motorja alapjait, a 2,9 literes V8-as 478 lóerő leadására képes. A Porsche 959 riválisának számító középmotoros sportkocsi öt másodperc alatt képes elérni a százas tempót, a mai árfolyamon számolt újkori ára pedig megközelítette a 270 millió forintot.
Hirdetés
A szerencsére a nem túl forgalmas úton még a teljes lángba borulása előtt sikerült lehúzódni a sportkocsival, a sofőrnek pedig volt ideje elhagyni az autót. A lángok a motortérben csaptak fel, de az első videó készítésekor már az F40 alja is lángokban állt. A tűz gyorsan terjedt, percekkel később már a teljes utastér is lángolt, így a tűzoltók kiérkezése előtt már menthetetlenné vált a ritka modell. Ha a tűzoltók nem is, de egy ott lakó hősiesen – a füsttel is dacolva - próbálta teraszáról megfékezni a lángokat, de a kerti slag nem bizonyult elegendőnek. A személyi sérüléssel nem járó tűzeset komoly anyagi kárral járt, egy ritka F40-es birtoklásához 1-1,2 millió euróra van szükség, illetve egy tűzoltókészülék beszerzése is ajánlott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?