FIAT Freemont – olasz meló

FIAT Freemont - mexikói olasz autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg most hasadt ketté az olaszautó rajongók szíve: íme az első FIAT, a Freemont, amely Mexikóban készül egy amerikai modell átemblémázásával.


Gőzerővel fújtat az olasz-amerikai gépezet, a FIAT-Chrysler csoport. Arról már éppen eleget vizionáltunk, hogy mi várható Alfa-fronton, kitárgyaltuk a Lancia Thema nem csak rémhírként felröppent, Chrysler testben való reinkarnálódását, és végre eljött az idő, hogy magáról az anyagyárról is szót ejtsünk. A FIAT Freemont az Európában nem éppen sikert sikerre halmozó Dodge Journey ikertestvére lesz, és a bemutatóval már a küszöbön toporognak az olaszok, hiszen még néhányat alszunk, és megnyílik a Genfi Autószalon. Korábban vázoltuk, milyen erőforrásokkal várható a picit kozmetikázott, átemblémázott, hétüléses típus, de most már tudható, hogy a fronthajtás mellett 4x4-es kivitelben is elérhető lesz a családi Freemont, motorikusan a 2,0 literes, 170 lóerős Multijet dízellel, valamint a Chrysler-féle Pentastar 3,6 literes, 276 lovas, V6-ossal - hogy jelen gazdasági helyzetben vajon kinek kell majd egy ilyen benzinpusztító FIAT, számunkra rejtély. Bár a márka olasz, a költséghatékonyság rútul parancsol, és így fordulhat elő, hogy az eleve szoros amerikai rokonságot felmutató, Európának szóló Freemont ugyanúgy Mexikóban (Toluca) készül, mint a tengerentúli piacra szánt FIAT 500.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 21:11
    Permalink

    Bandibácsi!
    Ne bántsd a v6 benzint, pláne, ha a motor amerikai. Hidd el kissebb az étvágya, mint gondolnád. Egy 2,0 ecotec opel, és ezek közt csak annyi a különbség, hogy itt még van tartalék, ha szükség van rá. :)))

Vélemény, hozzászólás?