Filmsztárt csináltak az Accordból, hogy eladják

500 dollárról indult a licit, már 100 ezer dollár fölött jár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában egy 21 éves Honda Accord már nem ér túl sok pénzt, de egy jó videó szakadt bőrülésekkel is kelendővé teheti, amint azt a mellékelt ábra mutatja.


Már-már menetrend szerint írunk arról, hogy egy-egy filmsztár autó milyen értéket képvisel, de az mégis meglepő, hogy az autóhirdetéseket kifigurázó videóval egy amúgy semmi különös, főként az Egyesült Államokban nem túl értékes 21 éves Honda Accorddal is elérhető az, hogy az emberek öldöklő licitálásba kezdjenek.
Hirdetés

Vélhetően a tengerentúli Max Lanman filmrendezőt is meglepte, hogy a november 2-án publikált, azóta mintegy 1,5 millió megtekintést elért, így cikkünk írásakor a YouTube 11. leginkább felkapottjának számító videójával az 1996-os Accord Coupe ebay licitje is 100 ezer dollár, azaz 26 millió forint fölé ugrott. A hirdetés amúgy teljesen őszinte, mutatja a karosszéria kisebb sérüléseit, a sofőrülésen már kiszakadt bőrkárpitot, amit aligha ellensúlyoz, hogy a filmben látható gumikacsa-kollekció, az MP3-lejátszóhoz való kazetta-átalakító és a gépháztető bogárvédője is a vételár részét képezi. Plusz a szlogen:

a luxus egy tudatállapot.

Ez olyannyira meggyőzte az amerikaiakat, hogy a kéttulajos, követhető múlttal rendelkező, de két kisebb balesetet is szenvedett autó csütörtökön indított licitje új mérföldkövet hozhat a használtautó-hirdetésekhez készített videók egy-két komolyabb alkotást eddig is felvonultatott történelmébe. Kíváncsian várjuk, mennyiért fog végül gazdát cserélni "Greeni", avagy Zöldike, akit tulajdonosa egy rejtett kincsnek mond. Igen, ilyen tálalással és fogadtatással kétségkívül az!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.06. at 15:57
    Permalink

    Jaj. Különösen szívdobogtató, mert Honda. 100 000 dollár. Nem semmi. Aki ennyit kiadna egy ennyi idős Hondáért, annak a kezében tökéletes helyen lenne ez a rejtett kincs. Az eladó is nagyon szeretheti, hogy így reklámozza. Jó ilyet látni, persze az autó megbízhatósága is kellett ehhez.

Vélemény, hozzászólás?