Frankfurt 2011: sofőrjét kicselező Volvo Concept You

Volvo Concept You: 4-ajtós kupé, hajtás nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo legfőbb frankfurti újdonsága a Concept You luxuskupé-tanulmány. A négyajtós hajtása ismeretlen, érintőképernyős középkonzolja pedig cseles.


A Sanghaji Autószalonon Universe néven már látott, a Volvo jövőbeni modelljeit idéző négyajtós kupé némi frissítéssel és új, Concept You névvel érkezett a Frankfurti Autószalonra. Hajtása továbbra sem ismert, négy különálló üléses utastere azonban a legfinomabb skandináv luxust hozzá, természetesen a Volvóktól jól megszokott vállvonallal és koncepcióautótól ma már nem túlzottan meglepően LED-es lámpákkal.
A vezetőközpontú utastér legnagyobb különlegességei között említhető a valódi fa padló, melyre kézi csomózású szőnyeg került, de leginkább ilyen érdekes, és futurizmusával az előbbiekkel kontrasztos az érintőképernyős középkonzol, mely alapesetben csak egy fekete pult, ám amint a sofőr vagy az utas rápillant, különböző funkciók jelennek meg rajta. A vezető például nem internetezhet menet közben, de a klímát természetesen vezérelheti, és az autó üzeminfói között is barangolhat. Ugyanakkor az utas a különleges, mélynyomójával kívülről szívott friss levegőt dobogtató hifit kezelheti, vagy akár a facebookra is posztolhatja, éppen merre járnak. Hogy mindez, azaz a You Concept mikor lesz valóság, arról egyelőre nincsenek hírek, ám vélhetően a formavilág és a technikai arzenál a következő S80-ban, illetve annak utódjában köszönhet majd vissza - talán már a jövő évben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?