Frankfurtba érkezik a Mi autónk sportváltozata

Elkészült az új Suzuki Swift Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Erősebb motor és hatfokozatú sebességváltó: ezek az új, ám alapjaiban nem változott Swift Sport legfontosabb jellemzői.

Frankfurtban mutatkozik be az új Suzuki Swift Sport, mely külsejét tekinve elődje nyomdokaiban jár, műszakilag viszont, különösen motorerő tekintetében, jelentősebbek a változások.
Legszembetűnőbb az orr-rész, melyen az alapmodellnél jóval méretesebb légbeömlő nyílások az sportosabb motor nagyobb levegőigényéről árulkodnak. Hatalmas felniket helyeztek a kerékjáratokba, és kis szárnyat illesztettek az autó tetejére. Az 1,6 literes szívómotor maradt, de az előd 125 lóereje helyett immár 136-ot ad le 6900 1/min fordulatszámon, nyomatéka pedig 147-ről 160 Nm-re ugrott. A menetteljesítményekről még nem adtak számot, de feltételezhető, hogy az újdonság felülmúlja majd elődjének 8,9 másodperces gyorsulási és 200 km/h-s végsebességi adatait.
Öt helyett immár hat fokozattal gazdálkodhatunk, ami nemcsak a rugalmasságnak tesz jót, hanem az autó fogyasztására is jó hatással van. A nagyobb teljesítmény kiautózhatóságát erősebb fékek és feszesebbre hangolt futómű garantálja, a légkondicionáló, a menetstabilizátor és a hét légzsák pedig az alapfelszereltség része az új Swift Sportban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?