Garázs az égben, a nappali mellett 5 milliárdért

Égben parkolnak a szingapúri gazdagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új szolgáltatás szingapúri szupergazdagoknak: közvetlenül a nappali mellett parkolhatják le luxusautóikat a Hamilton Scotts apartmanház lakói. A Sky Garage Apartements árai stílszerűen az egekben járnak.


Az alig 692 négyzetkilométeren elterülő Szingapúrban több mint 4 millióan laknak, nem nehéz elképzelni, hogy a 6730 fő/km2 népsűrűségű, a világ egyik legmagasabb GDP-jét termelő országban mennyire lehet könnyű parkolóhelyet találni. Mivel nagyon környezettudatos életvitelt folytatnak, minden bizonnyal ezt a problémát is megoldják, amennyire csak tudják, de olyan elegáns megoldást eddig senki sem kínált, mint a Hamilton Scotts felhőkarcoló Sky Garage Apartment elnevezésű lakásai, melyekben külön helyiségeket alakítottak ki az autók tárolására. Az épületben a személylifteken kívül külön az autók emelésére is kialakítottak egy felvonót, mely biometrikus - ujjlenyomat-felismerő - vezérléssel pontosan a saját lakás szobájaként fellelhető garázsba, a nappali mellé szállítja az itt lakók autóit. Akik aztán mindig rajta tarthatják szemüket kis kedvenceiken, miközben a lent sétálók jól elszórakozhatnak azzal, hogy a 30 emeleten végigpillantva felmérik, melyik emeleten milyen autók laknak.
Hirdetés
Persze a lakások nem olcsók, a két kocsibeállós apartmanok ára 7,5 millió dollárnál (1,7 mrd Ft) kezdődik, míg egy legfelső emeleti, négybeállós penthouse-ért akár 24 millió dollárt (5,5 mrd Ft) is elkérnek.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?