Golfosok figyelem! Autójuk motorja másodpercek alatt kivehető

Motorkiemelés néhány másodperc alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vajon sokat szívtak a hollandok a videón szereplő Golffal? Netán valami másból szívtak? Nem tudjuk meg, a motor kiemelése azonban látványos és gyors.

Nem ritka, hogy az autószerelők azzal riogatják a kuncsaftokat, hogy egy-egy, elsőre nem is olyan nagyon komolynak tűnő szervizművelethez a motort teljesen ki kell szerelni. Talán ezt vázolta fel egy szaki a videón látható Golf tulajdonosának is, megspékelve azzal, hogy a javítás költsége magasabb lesz, mint a Golf értéke. Ez aztán a szívás - s valljuk be, nyugat-európai óradíjakkal számolva könnyedén adódhat egy 20 éves autónál, márpedig egy Golf III átlagosan ilyen korú. Mit tehet az ember? Vállalhatja a javítást, mondjuk mert szereti autóját, s úgy gondolja, hogy érdemes rá költeni. Eladhatja azt, mely által az autó - legtöbbször - részleges javítással Kelet-Európában új életet kezdhet. Vagy felhasználhatja egy vicces, "Hogyan vegyük ki a motort Volkswagenünkből?" videó forgatásához. Ezúttal utóbbi megvalósítását láthatjuk.
Hirdetés
Kellett hozzá egy erős fa, egy szintén sokat bíró drótkötél és ugyebár a Golf a motorral. Mivel a videóban már nem szerepel a Golfon gépháztető, azt vélhetően sokat szerelték, mire eljutott az ominózus fához, melyhez motorját kötözték. Kellő ráhagyással, hogy a hátramenetbe kapcsolt Golf lendületet vehessen, s amikor a kötél megfeszül, a motor kiszakadjon.
A produkció forgatókönyv szerint sikerült. A motor kikerült az autóból, blokkja nyilván használható még, a teszt helyén pedig megkezdődhetett a takarítás. Ez is egy kiváló módja az autó tönkretételének, szerintünk azonban a volvósok produkciója látványosabb és értelmesebb mutatvány volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 05:44
  Permalink

  Televan a youtube ilyen, és ehhez hasonló szeméttel. Nem értem miért kell egy eddig egész nívós, elég jó cikkekkel megjelenő autós internetes újságnak ezt “reklámoznia”. Aki egy autóval ilyet képes csinálni, az tettével meggyalázza azok munkáját akik, azt megtervezték, összerakták, vagy szervizelték. Én az ilyen ember örökre eltiltanám még a vezetéstől is, ha ennyibe néz egy autót, akkor nyugodtan menjen gyalog, vagy biciklivel.
  A volvo-s cikk, egy fokkal jobb, mert ott tényleg meggyötrik, és tényleg bírja. Ott legalább leszűrhető belőle tanulságként, hogy nemcsak mendemonda ami a 850-esről járja.
  Egy valószinűleg amúgy is bontásra, vagy bezúzásra váró autót feláldoztak ennek bizonyítására, de ez a fenti videó, ez teljességgel értelmetlen.
  Tudom, hogy nem tisztem, de javaslom az oldal szerkesztőinek, ha legközelebb nincs miről írni, akkor keresgéljenek még 1-2 napig, mert senki nem fog belehalni ha nem jelenik meg valami eszeveszett hülyeség az 1-2 napos várakozás+értelmes cikk helyett.

 • 2017.10.30. at 05:44
  Permalink

  neked ezer éves..én most láttam elöször…nem mindenki nézeget ilyen videókat, és néha jók ezek az agyament emberi baromságok, mikor szegények nem tudják mivel b..sszák el az időt…

 • 2017.10.30. at 05:44
  Permalink

  a szivem szakadt meg:(
  mondjuk a Volvotol is.
  az ertelmetlen rombolas az a legrosszabb.
  szegeny Golf kis javitassal sztem meg birta volna
  odahaza hany csalad orult volna neki

Vélemény, hozzászólás?