Gyalog ment dolgozni, feljelentették

Vigyázat, éjjel korlátoznak és büntetnek!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kollégánk igazi mintapolgár, hét közben nem használja autóját, gyalog jár az irodába. Ezért is büntetést kapott.


Még a Használtautó Kft-hez sem jár mindenki autóval dolgozni. A BKV-t használók mellett a sportosabbak kerékpárral, a mázlisták, akik közel laknak, gyalog járnak. Mindenki irigyli is Bazsit, aki esténként gyalog 5 perc alatt ér haza, illetve reggelente ugyanennyi idő alatt az irodába. Autóval legalább a duplája lenne, tömegközlekedéssel pedig bármivel egy megállón belüli a táv hozzá, így aztán nem meglepő, hogy autóját - igazi mintapolgárként, a város levegőjét hétköznapokon nem szennyezve - legtöbbször csak hétvégén veszi elő. Most azonban mégsem irigyeljük annyira, miután mosolygós fejjel, de mégis kissé értetlenül jött be a céghez, "Szabályosan parkoltam, időközben kitették a tiltótáblát, megbüntettek" - hallhattuk a tömör összefoglalót.
Történt ugyanis, hogy napokkal ezelőtt letette autóját a Hungária Körúton, a Pest Megyei Bíróság előtti parkolóba. Ma reggel azonban már egy tiltótáblát talált ott, mely szerint február 1-jén 0 órától tilos ott a parkolás. Ő még jóval, napokkal korábban állt meg, de a rend éber őrei 0:35 perckor már ki is tettek egy hártyavékony büntetőcédulát a szélvédőjére, melyen egyértelmű az üzenet:

Tiltott helyen várakozik! Feljelentem forgalmi rendszáma alapján

Hirdetés
Meglehetősen drasztikusnak érezzük, hogy a szabályosan leállított autó a parkolás ideje alatt kihelyezett tábla miatt kapott büntetést. Joggal merül fel a kérdés: valóban szabályos ez így? Az eset kapcsán természetesen megkerestük a BRFK-t, melynek sajtóosztálya telefonon keresztül első körben annyi információt adott számunkra, hogy a táblák kihelyezése nem a Rendőrség kompetenciája, de a hivatalos állásfoglalást csak néhány napon belül tudják megadni. Várjuk, s amint megvan, megosztjuk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Most a családodról beszélsz?

  Nem értem, miért viselkedsz így. Ennyit sikerült a szüleidnek belédnevelni, hogy ha nincsenek érveid, kezdj sértegetni? Ez csak téged minősít.

  A mesemondó tuti te vagy, mert már itt is hazudoztál. Hogy te úgy beszélsz a másikkal, ahogy az veled?

  Mindig megnevettet egy ilyen szájkaratehős. Az internet homályából mekkora pofád van. Az ilyenek biztos, hogy nem mernének úgy viselkedni egy igazoltatásnál, ahogy lentebb írtad. Kis elnyomott fusztrált senki vagy, aki itt éli ki a nyomorát. Kiskorodban kövér, szemüveges voltál, akit mindig megruháztak, a csajok le se köptek, most meg az asszony dirigál, kis papucs?!
  Mondjad csak, legalább megnyugszol. Vagy, ha nem, hát agyvérzést kapsz. A lényeg ugyanaz lesz.

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Most ezt kinek írtad? Mert az elején engem szólítasz meg, de utána valami rendőrhöz beszélsz, ha jól gyanítom. Te jó emberismerő? Érdekes, akkor kinek írta az alábbit, mert én sosem voltam rendőr. Hogy van rendőr ismerősöd. Lehet. Akkor róluk is ilyen véleménnyel vagy? Érdekesen vélekedsz a barátaidról. Ja, persze, az a három becsületes rendőr az ismerősöd? És még azt sem érted, miért mondom, hogy ökörségeket beszélsz. Vicces vagy!

  Úgy beszélsz másokkal, ahogy veled beszélnek? Megint egy érdekes mondat. Én mikor beszéltem veled ilyen lekezelő stílusban?

  A logikád is igen nyakatekert. Abból, hogy nem kell a rendőrnek mindenféle általad összehordott trükköt bevetni, hogy legyen bütnetendő, mert elég a megrögzötten szabálytalan autós, hogyan következik, hogy mi van kiadva parancsba, és hogyan büntetnek? Egyébként, igenis keményen meg kell büntetni, aki szándékosan, gondatlanságból szabálytalankodik, balesetvezélyt okoz. Nyilván te sem tartod be a szabályokat, különben mi gondod lenne ezzel.

  És a nyugati sebességmérésről sincs tiszta képed. Én már láttam kint olyan mérést, ami mindenféle figyelmeztető tábla nélkül történt egy emelkedő tetején, ahol általában nyomja neki az ember, hogy nem lassuljon túlzottan, de közben sokkal könnyebben átlépi a határt, mint sík úton.
  De az is röhej, hogy miért kéne figyelmeztetni valakit, hogy méltóztasson már szabályosan közlekedni? Te csak akkor vagy erre hajlandó, ha fenyegetve érzed magad? A közértből is lopni szoktál, ha nincs kint, hogy kamerával védve? Ahol nincs figyelmeztetés, hogy térfigyelő kamerával megfigyelt terület, ott öregasszonyokat erőszakolsz? Ha nem szólnak előre, hogy szondáztatnak, akkor részegen vezetsz? Ugyanmár!

  Az öszehordott hülyeségeid cáfolatára meg itt egy pár napos cikk:
  [url=http://www.origo.hu/auto/20120207-ev-vegen-lejar-a-videos-traffipaxok-ideje.html]Éles szemű száguldozóknak kedvez a rendőrség újítása[/url]

  Egy kicsit vegetatív gondolkodásra vall, hogy aki nem szídja a rendőrt, az rendőr.

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  tbiudrl ! Kedves AL. “vezértízetredes” rendőr úr! Én egy szóval sem mondtam ,hogy minden rendőr tahó és azt sem, hogy utálom mindegyiket. Nekem is vannak rendőr ismerőseim a baráti köreimben, de azoknak az IQ. szintje a 150-t veri, éppen ezért utálják is őket a rendőrségnél nem csak ez miatt, hanem azért is mert nem büntetnek csak “FIGYELMEZTETNEK”. Persze ez nem a 300km/h-s közlekedésre vonatkozik.Képzeld el barátom, hogy ha lenne egy olyan belső ellenőrző szerv nálatok is, akik minden rendőri hibáért és túlkapásért hülyére büntetne benneteket, mint ti teszitek a koldus Magyar néppel, akkor biztosan másképpen beszélnél a ti szentszar társadalmatokról. Mit szóltatok volna ahhoz, ha a ti szemeteket is kilövik, amikor tüntettetek a béretek miatt? Más! Én pont arról beszéltem amit a végén leírtál: ——–A notórius szabályszegőkből simán megvan a tevezett bevétel, ahhoz nem kell “garázdálkodniuk”.———- Tehát mi adódik ebből? HOGY KI VAN ADVA PARANCSBA, HOGY NULLA TOLERANCIA ÉS MINDEN APRÓ HIBÁÉRT KEMÉNYEN BÜNTETNI! Na ez garázdaság és lopás az én szótáramban! A TI SZÓTÁRATOKBÓL MEG KIÉGETTÉK AZT A SZÓT, HOGY TOLERANCIA!!!!!!!!!! Erről beszéltem barátom és nem arról, hogy utálok minden rendőrt, vágod haver?! Persze más is erről beszélt itt az irományban nem csak én. Általában én úgy beszélek az emberekkel, ahogy ők beszélnek velem( amilyen a mosdó,olyan a törölköző). Jó ember ismerő vagyok, a szakmámból és az éveim miatt,valószínű hogy 20ezernél is több embert ismerek. Tehát ennyi embertől veszem a rémhíreket ahogy mondtad, én csak leírom a saját tapasztalataimmal együtt. Azt meg végképp nem tudom, hogy miért állítod azt ,hogy én ökörségeket beszélek a sebesség méréssel kapcsolatban, mert az bevett szokás a zsernyákoknál, hogy ” FÁK, BOKROK, TÁBLÁK, HIDAK ” mögé bújva fotózzák a gépjárművel közlekedőket, mind ezt megfejelve CIVIL AUTÓVAL! Magyarul mondva, hátba szúrjátok a honfitársaitokat! Az EU-ban mindenhol táblával figyelmeztetnek(nem 100ezres csekkel) a közlekedőket, hogy radar kontroll, és nem sunyin mérnek. Az hogy kuncsaftnak hívjátok a szabálytalankodókat, az meg egyszerűen hányingerkeltő! Mégis mik vagytok ti, kereskedők, vagy a RENDNEK AZ ŐREI? Azért majd kíváncsi leszek ha kitör a polgárháború, hogy milyen gyorsan fogtok a nép háta mögé bújni, hogy ne akasszanak fel benneteket (rendőröket). Csók a családnak, és kívánom nektek azt, hogy éljetek boldogan addig,—- amíg lehet. THC.

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Honnan tudtad, hogy 20 éves tapasztalatom van? Lottóznod kéne, valóban 20 éve vezetek, hivatásszerűen.
  Engem még csak egyszer büntettek meg, mert egy kölcsönautó nem volt átiratva és kissé kopottabb volt a gumi széle. Jogos volt.

  Szóval, ha még csak ennyiszer büntettek meg és minden alkalommal jogos volt, mire fel ez a nagy rendőrgyűlölet?
  Ahogy írod a rendőr szabályosan, a megkülönböztető jelzéseit használva ment utánad, állított meg. Az, hogy te úgy álltál meg, hogy még belógtatok a kereszteződésbe, nem a rendőr hibája. De nem valószínűsítem, hogy ilyen stílusban beszéltél velük. Ha igen, az meg téged minősít.
  Ha meg ’86-ban büntettek meg utoljára, akkor honnan ez a fenenagy tapasztalat a mai rendőrökkel? Mondom, hogy csak rémhírterjesztés a korábbi hozzászólásod.

  Meg honnan veszed ezt a sok ökörséget, hogy hova bújnak, honnan trafiznak? Ha kaszálni akarnak, nem kell sehova elbújniuk. Ha kiállnak pl. a Hungária krt-ra 10 perc alatt fognak 20 kuncsaftot, bármelyik részen.
  A notórius szabályszegőkből simán megvan a tevezett bevétel, ahhoz nem kell “garázdálkodniuk”.

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  tbiudrl ! Én nem vagyok mesemondó hanem 51év tapasztalat beszél belőlem és nem 20év mint nálad. Engem utoljára a 1986-s években büntettek meg utoljára 90 helyett 110-l mentem.Parkolásért 2x, kicsit távol volt a jegy automatagép, és 1x biztonsági övért. Egy kereszteződésben utánam száguldott egy zsernyák autó a piros jelzés ellenére szirénázva, kék fény, villogott(kb. 20km/h-val mentem ki a keresztezésből), megálltam és (4DB ZSERNYÁK UGROTT KI A KOCSIBÓL!). Az egyik odajött és köszönés nélkül rám förmedt, hogy elismerem e, hogy nem volt rajtam a biztonsági öv, én mondtam hogy VAZZEG elismerem(erre biztos elélvezett a rendőr) és írd meg a kibaszott csekkedet(2000ft) és hagyjuk békén egymást, hát így is történ és köszönés nélkül elhúztak a picsába. Persze hozzá kell tegyem a kereszteződésben némi akadályt okoztunk azzal, hogy 2 autó belógott a kereszteződésbe. Szóval! nekem nem a zsernyákokkal van bajom, hanem azzal ahogyan vigyázzák a rendet és ahogy viselkednek. Nehogy azt hidd, hogy te nem fogsz bele esni 1-2 büntibe, mert ki adta a kormány 2012 évre 25milliárdott kell beszedniük a rendőröknek. Hangsúlyozom hogy előre betervezték a költségvetésben!!!!! Nyilván gyalogkakuk vagy, ezért néz körül te is ha zebrán gyalogolsz át. Egy a lényeg! még a szocializmusban is 100x nagyobb toleranciát mutattak a rendőrök, mint a mostani kibaszottúlkúrvanagy DEMOKÁRÉBAN, ahol szabad mozgás és szólás szabadság van állítólag.

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Sziszipapával egyetértek, jogos, de lehetne finomabban is előadni. Volt egy balesetem, mikor egy parkoló autó is megsérült. Ott ki tudták értesíteni a tulajt rendszám alapján. Itt is azt lehetett volna, hogy mikor a táblát kihelyezik, az már ott parkoló kocsit gazdáját kiértesíteni. Aki meg később állt oda, így járt.

  Az Lgreco-féle urban legendek meg mindig előjönnek, ha a rendőrt lehet szídni. A sebeségméréssel érdekes módon csak azoknak van baja, akik nem tartják be a szabályokat. Ja, persze, hisz őket büntetik. 🙂

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Nem vigaszként mondom, de doxáék -nál a vejem 30 as táblánál 31 km/h “száguldott” és kb 15 EURO-ja bánta!
  Ausztriában szintén divat, hogy autópályán sebességkorlátozó tábla után vadásznak a boldogtalan autósra.
  Ott én is megszívtam már…. :o(

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Én csak azt nem értem hogy a tábla kihelyezése után miért kell egyből feljelenteni?
  Nálunk a lakótelepen behajtani tilos táblát tettek ki, hogy ne tudjunk parkolni a házak mögött (szerencsére már levették), minden évben végigmentek a zsernyákok, és a közterületesek, kiosztották ezt a cédulát, de a “figyelmeztetem” volt aláhúzva.Aztán egy hét múlva ismét razzia és aki még ezek után is ott állt na azt jelentették fel.És azért az már jogos volt…

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Hát ez a duma azért már egy kicsit sok: “a táblák kihelyezése nem a Rendőrség kompetenciája,” de ami még sokkolóbb az előbbi dumánál az, hogy tisztára hülyének és birkának nézik az embereket. Pl. ott van a 30-s tábla esete is, nigger dolgozik útszélen és leszúr egy 30 táblát, és érdekes módon 10perc múlva ott mérnek a köcsögök és röhögve könyvelik el az napi jutalékot a büntik után. Az a baj hogy ha van kalapod ha nincs szisztémát már parancsba adták ki fél évvel ezelőtt, 2012-n kb. 25-30 milliárdot irányzott elő a kormány csak a rendőrségi büntetésekből. MIVAN !? Ezen a lehúzáson már nincs mit csodálkozni. Ezek után mindig felvetődik a kérdés bennem és rágódok rajta elég sokat, hogy miért mondják a mai napig is azt, hogy a régi szocializmusban rendőrállam volt. Ma+ Rend őrség/ NAV! A KÚRVAISTENBASSZAMEG! (őket) Mindenki már zsernyák,nyomozó,vámos,apeh-os, segnyaló, besúgó. Nesze neked fogd meg bazd meg, ezt a kúrva nagy szabadságot!

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Mindenki tegyen egy irományt a szélvédő mögé, miszerint – ‘Elővigyázatosságként közlöm, hogy amikor (dátum) leparkoltam autómat, ezt tiltó tábla nem korlátozta!’ ;-D

  Idővel minden autón megtalálható lesz egy gomb, melyen keresztül a távolban lévő tulajdonossal kommunikálni lehet. (Kapucsengő másképp.) Sok problémát megoldana. (És egyebeket hozna.) 🙂

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Az a nagyon nagy kérdés, hogy ez a tábla a menet irány szerinti bal oldalon is el volt e helyezve.
  Ám a fotó szerint ez csak a jobb oldalon látható, így a kresz szabályai szerint ez csak a menetirány szerinti jobb oldalra vonatkozik.
  Ha egy utcát vagy útszakaszt le akarnak zárni, úgy a tilalmat mindkét oldalra el kell helyezniük.
  A kresz 59§/2 bekezdés világosan kimondja, hogy a közút különleges igénybevételének estében a rendőrhatóság felhívhatja az üzemben tartót a jármű eltávolítására. Ha ennek ellenére a jmű a helyén marad a tulaj bűntethető.
  Ha azonban a fószert nem lehet értesíteni, úgy a rendőrségnek saját költségére kell a járművet elszállítani.
  Ennek alapján írjatok egy szaftos fellebbezést. ( ami még neked kerül majd pénzedbe,)
  istimi (egy egyszerű oktató)

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  ganék a sünök rögtön büntetnek a korrekt dolog az lett volna ha rendszám alapján értasítik a tulajt hogy legyen szives elálni onnan és kész. de az ne jó a sünöknek mert az nekeik pénzbe meg időbe kerül inkább jól megcseszték parkolási bírsággal. hát sajnos ijen országban élünk

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  A táblát tekintve szerintem első körben örülhet, hogy legalább (még) nem szállíttatták el az autót.

  Azt meg nehéz bizonyítani, hogy a tábla kihelyezése előtt már ott parkolt, de szerintem méltányosságból elengedhetik.

  A szövegből az derül ki, hogy napokkal korábban lett leparkolva az autó. Felmerül a kérdés, hogy a tábla vajon mikor lett kihelyezve? Mert ha napokkal előtte (remélhetőleg nem aznap éjjel), akkor elvárható volt, hogy a tilalmi időszak kezdetéig az autó elálljon onnan. Persze vannak kivételes esetek is, elvégre akár el is utazhat a tulaj akár hetekre, hónapokra is.

  A másik oldalon viszont a bünti helyett értesíteni is lehetett volna a tulajt a rendszám alapján. Ilyen és ehhez hasonló időszakos lezárásoknál/tilalmaknál szerintem ez lenne a korrekt eljárás, mint ahogy ez régebben (emlékeim szerint) így is volt, Végső esetben persze büntetés nélkül, de elszállították.

  Az élet viszont nem áll meg csak azért, mert mi otthagyjuk az autónkat napokra. Nyilván nem lehet parkolás címén örökre kisajátítani a közterületet. Példának okáért akár építők vonulhatnak fel munkagépekkel, akiknek határidő és kötbér van a nyakukon és közterület-foglalási engedély a kezükben. Én is elszállíttatnám aki nem áll el onnan, mint ahogy a helyükben nyilván bármelyikünk megtenné. Még akkor is, ha ez az autósnak roppant kellemetlen. Már átéltem ilyet is – azt hittem, hogy ellopták… Kész megkönnyebbülés volt, hogy “csak” elszállították.

 • 2017.10.31. at 04:34
  Permalink

  Fél méterrel álltam túl a parkolási helyet jelző vonalnál,XI.ker Bartók Béla uton, a rend éber őrei -vasárnap délután feljelentettek és 30 ezer ftom bánta,

Vélemény, hozzászólás?