Gyári képek az új Kia Rióról

Kia Rio - az első képen öt ajtóval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb mezőnyben, a kisautók körében is ütős újdonságot ígér a Kia.

Eddig csak rajzokon láthattuk az új Kia Riót, ám ma már valódi fotókat küldött a Kia. Ha olyan vízválasztó különbséget nem is ígér az újdonság, mint az első és a második generációs között volt,de a most érkező harmadik generáció is komoly előrelépésnek tűnik. A Genfi Autószalonon, március elején bemutatkozó friss verzió a márkára jellemző orr-kialakítást hozza, hátsó része meglehetősen sportos. Pedig állítólag nem is ez az ötajtós, hanem a csak késleltetve érkező háromajtós lesz a Rio-paletta sportgépe. Utóbbi nem csak látványával, hanem motorjával is izompacsirta lehet, hiszen a legerősebb benzines a Sportage alapváltozatát is hajtó 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses, 140 lóerős GDI. Összesen hat motort ígérnek, a legtakarékosabbnak az 1,1 literes, 70 lóerős turbódízel ígérkezik, de ahhoz hasonlóan aszkéta lesz a jövőre érkező, 1,2 literes, turbós, közvetlen befecskendezéses benzines is.
Noha a Rio kívülről mindössze 5,5 cm-rel hosszabb elődjénél, tengelytávja 7 centiméterrel nőtt, most 2570 mm. Az ajtószámtól függően 4-4,3 méter közötti hosszúságú karosszériák széltükben 2,5 cm-rel nagyobbak elődjeiknél, magasságuk pedig elhanyagolható 1,5 cm-rel csökkent. Az utasterek mindezek ellenére tágasabbnak ígérkeznek, nőttek a csomagterek is, az ötajtós 292 litere 22, a négyajtós 390 litere 20 literrel több, mint korábban. Az új Riók nem csak utasterük méretével, hanem azok kidolgozási minőségével, kényelmével is jelentős előrelépést ígérnek, az újdonságok első példányai, ötajtós karosszériával már a nyár előtt eljuthatnak a hazai kereskedőkhöz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?