Gyerekeknek készít sportkocsit a Bugatti

A Bugatti fennállásának 110. évfordulójából a gyerekek is kivehetik a részüket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyerekeknek készült, de a szülőkre is gondoltak a Bugattinál, amikor elkészítették legújabb elektromos modelljüket, közel városi tempóra is képes az apró sportkocsi.

Gyakran hangzik el különböző gyártóktól, hogy fiatalítani szeretnének a vásárlóközönségen, ám a jogosítvánnyal még nem rendelkező kiskorúakra nem igazán szoktak gondolni. Nem úgy a Bugattinál, ahol külön modellt készítettek a még óvodába/iskolába járó korosztálynak. Az 500 példányban készülő játék alapjául az 1924-es Bugatti Type 35 versenyautó szolgált, melyből egy eredeti példány alkatrészeit digitalizálták, hogy az eredetire minél pontosabban hasonlító játék születhessen. A kis sportkocsi mérete az eredeti modell 75%-a, így akár felnőttek is beleférnek a kék sportkocsiba.
Hirdetés
A 3D nyomtató segítségével készülő modellben persze nyoma sincs az eredeti Type 35 kétliteres, 90 lóerős motorjának, helyette lítiumion akkumulátorokat és elektromos hajtást építettek az apró Bugattiba. Az önfeledt játéknak egy lemerülés sem szabhat határt, ugyanis a vételárba két akkupakk is tartozik, így az áramforrás cseréjével gyorsan orvosolható a mozgásképtelenség, de a regeneratív rendszernek hála fékezés közben is tölthető az akkumulátor, ezzel növelve a hatótávot (játékidőt). A Michelin abroncsokkal szerelt játékban a futómű és a kormányzás is az eredeti másolata, de még üzemmódválasztó is helyett kapott a kicsinyített modellben. A gyerekeknek szánt üzemmódban a teljesítmény csupán 1,4 lóerő, a végsebességet pedig 20 km/h órában korlátozzák, ám felnőtt módban több móka engedélyezett, akkor ugyanis már 5,5 lóerővel lehet gazdálkodni, a végsebesség pedig 45 km/h. Vásárláskor kétféle kapacitású akkumulátor közül lehet választani, a kisebb 1,4 kWh, a nagyobb pedig 2,8 kWh, így egy távolabbi iskola esetén érdemesebb a nagyobbat beikszelni, akkor ugyanis 30 kilométert is képes megtenni a pici Bugatti. A modellt tehetős szülők gyermekeinek szánják, ugyanis közel 9,6 millió forintot kérnek a játék Bugattiért, ami szinte megegyezik a Mercedes C-osztály alapárával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?