Ha szereted a kisbuszokat, jövőre a Bulli-bulin a helyed

Jövő nyáron 2007 után ismét megrendezik a Volkswagen Haszonjárművek hannoveri buszfesztiválját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sok-sok lelkes rajongót és a Volkswagen Transporter összes generációját szeretettel várják jövőre Hannoverben egy háromnapos fesztiválra.

Lelkes rajongótábort tudhat magáénak a Volkswagen Transporter, nem véletlenül: több mint 65 éve folyamatosan gyártásban van, egyes darabjai filmes ikonná váltak, és még LEGO-ból is megformázták. A modell hű követői közül sokan csak Bullinak hívják, és ha már beceneve van egy autónak, az bizony jelent valamit. Jelen esetben azt, hogy van annyira ismert a Transporter, hogy komplett fesztivált szervezzenek a jármű ünneplésére. Volt is már ilyen 2007-ben, a résztvevők azóta is sóvárognak egy újabb találkozó után.
Hirdetés
Kérésük nem kerülte el a Volkswagen Haszonjárművek figyelmét, akik (kissé pozitívan várva a jövő nyarat, már ami a járványt illeti) végre megszervezik a Bulli-buli következő kiadását. Hol máshol is lehetne a fesztivál, mint Hannoverben, ahova 65 éve került át a gyártás az első néhány wolfsburgi év után, és ahol azóta is folyamatosan gördülnek le a Transporterek a gyártósorokról. A „Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer” Facebook-csoportban jelent meg először egy titokzatos bejegyzés a jövő évi július 15-17. dátummal, amit azóta meg is erősítettek, mint a Volkswagen következő buszfesztiváljának hivatalos időpontját. A rajongók azóta nagy várakozással tekintenek a jövő nyár elé szerte a világon, a Transporterekből legyártott több mint 9 millió darabból a Föld szinte minden országába jutott már. Carsten Intra, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatóságának elnöke elmondta: „A hűséges VW busz-rajongóink már régóta várják a 2007-es találkozó megismétlését. Erre jövőre sor kerül, és Hannover újra a Bulli fellegvára lesz. A közösséggel együtt szeretnénk megünnepelni a Bullit és üdvözölni legújabb családtagunkat: a teljesen elektromos ID. BUZZ modellt.” Tehát nem csak egy egyszerű oldtimer találkozó lesz ez, a Volkswagen akár ezt az eseményt is választhatja az új ID. BUZZ bemutatásához - vagy ha nem is így lesz, és addigra már megejtik a leleplezést, a fesztiválon attól még biztosan megjelenik majd. A hannoveri expó területe már le van foglalva a várva-várt időpontra, további részletek az eseményről ősszel érkeznek. Akik saját Bullijukkal érkeznek majd, azok előreláthatólag idén év végén már le is foglalhatják parkolóhelyüket online.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?