Hamarosan bemutatják a legerősebb Lexus RC F modellt

Álcázva már sikerült lencsevégre kapni a Lexus RC F Track Edition modellt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a friss RC F mutatkozik majd be a Detroiti Autószalonon, hanem annak egy különleges, limitált szériás példánya is.


Egyelőre csak egyetlen hivatalos fotót mutatott a Lexus a januárban debütáló, különleges RC F modellről, amelyen ráadásul csupán a hátsó szárny egy részlete látható. Kémfotókon azonban már az egész autó lebukott, bár az álcázás ügyesen takarja a részleteket.

Jövőre a Detroiti autószalonon az RC F megújuló alapváltozatával együtt rántják le a limitált szériás modellről a leplet, amely az előzetes információk alapján a Track Edition névre hallgat majd, legalábbis az USA-ban. Európában sokkal valószínűbb, hogy GT néven forgalmazzák majd, a sportkupét. A fix, szénszálas hátsó légterelője egyébként komoly versenyautós hangulatot kelt, és sejteti, hogy tényleg szüksége van az autónak az általa keltett leszorítóerőre, elősegítve a nagyobb kanyarsebesség elérését. Emellett a tömegcsökkentés szándékáról is tanúskodik ez a szárny. A 2016-os RC F GT tanulmányautón egyébként már megmutatták, hogy a fényezetlen karbon elemek használatával akár 350 kilogrammot is képesek lefaragni az autó tömegéből, ami akár indokolatlanná is tehetné a teljesítménynövelés.
Hirdetés

Azonban a Toyota értékesítésért felelős észak-amerikai alelnöke, Robert Carter a Nürburgringen lefotózott tesztpéldány kapcsán egy újságírói kérdésre válaszolva elárulta, hogy „az új modell a leggyorsabb és legerősebb autó lesz, amit az LFA óta építettek.” Ebből akár arra is lehet következtetni, hogy a Track Edition teljesítménye az LFA 560 lóerős értékének közelébe érhet, és ha nem is lépi azt át, akkor is jóval erősebb lesz, mint az alap RC F 477 lóereje.

A versenyautós megjelenés sem a véletlen műve, hiszen az autó fejlesztésekor a GT3-as versenyeken látott verziót vették alapul és a versenyeztetés során szerzett tapasztalatokat is felhasználták a megalkotásához. Szintén Carter árulta el, hogy a modell „rendkívül korlátozott példányszámban” kerül majd forgalomba. Pontos részletek azonban valószínűleg csak a január 14-i világpremieren látnak napvilágot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?