Három év, harminc új modell, ezt ígéri a Nissan

A japánok évente egymillióval több autót szeretnének eladni

Komoly változás előtt áll a Nissan és a hozzá tartozó Infiniti, a következő három évben a paletta jelentős részét új modellekre cserélik, a villanyautók mellett bőven lesznek dugattyús újdonságok is.

Ambiciózus tervvel rukkolt elő a Nissan, a “The Arc” projekt keretében 30 teljesen új modell bemutatását tervezik 2027-ig. A Nissan sem gondolja úgy, hogy itt lenne az ideje a teljes elektromos átállásnak, a harminc modellből 16 lesz elektromos vagy hibrid, a fennmaradó 14-et benzinmotor hajtja villamos rásegítés nélkül.
Hirdetés
A közzétett videóban majdnem az összes újdonságot megmutatja a Nissan, ám itt még csak a sziluett és a fényszórók árulnak el valamit az új modellekről. Az biztos, hogy számos új SUV érkezik, ezek között pedig lesz kupés tetővonalú modell is. A videóban feltűnik egy kisautó, ami kísértetiesen hajaz a Renault 5-re, pletykák szerint a francia villanyautót Micra néven veszik át a japánok. Továbbá legalább egy kisbusz is felbukkan, ami megint csak nem meglepő, a Lexus és a Volvo is nemrég mutatta be a saját modelljét ebben a kategóriában. Nem nehéz kiszúrni a felhozatal egyetlen platós modelljét, amit várhatóan az ausztrál piacnak szánnak. A legtöbb új modellt Észak-Amerika kapja, számszerűen hetet, ezzel az ottani személyautó kínálat 78%-ban megújul. Európa hat új autóval lesz gazdagabb, ettől azt várják, hogy a villanyautó-eladások elérik a 40%-ot. A Közel-Kelet öt SUV modellt kap, Afrika pedig kettőt. Míg az arab országokba várhatóan nagyobb és drágább modellek érkeznek, addig Afrikába két tisztán benzines apró SUV-t küld a Nissan. Nem titkolt cél, hogy a modelldömpinggel olcsóbbá tegyék a villanyautók előállítását, ezáltal növekedjen a profit, illetve az éves értékesített volumen újra négymillió fölé emelkedjen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?