Használt autók akár 2 év garanciával? Most még ilyen is van!

Fizetett hirdetés

Rizikómentes használt autót szeretnél? Minél előbb vásárolsz, annál jobban jársz!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a kínálati hiány az új autók piacán keresztül a használtakét is megviseli, vannak még lehetőségek: a Schiller Autó Család is versenyt fut az eladható példányokért, de így van is náluk autó, nem is akármilyen minőségben.

Tavaly ősszel gigantikus méretű új telephelyet nyitott a Schiller Autó Család, a Skoda autószalonnal a Schiller Használtautó és az ahhoz tartozó DasWeltAuto kirendeltség is a IV. kerületi Váci útra költözött, de fontos tudni, hogy továbbra is megmaradt mind a Bp. XIII. Dráva utcai, mind a Bp. XIV. Tengerszem utcai Schiller Használtautó telephely is. Ha viszont a VW-konszern autóit keressük, azt a Schiller Használtautó kínálatában legnagyobb valószínűséggel a Váci úton fogjuk megtalálni, hiszen ott Skoda mellett Volkswagen, Volkswagen Haszonjárművek és Audi márkaszerviz is található, ezeket a márkákat, tehát teljesen gyári háttérrel tudják diagnosztizálni. Az új telephelyet nemcsak megnéztük, a Schiller Használtautó operációs vezetőjével, Nagy Gáborral lépésről lépésre végigvettük, hogy miben tudnak ők, miben tud a Schiller Használtautó a piacon megszokottnál jobb ügyfélélményt adni, azaz milyen mértékben egyszerűbb és kényelmesebb lehet az autóvásárlás és a régi eladása, beszámítása is általuk. Persze Gábor sem menekülhetett a piac legfőbb aktuális kérdése elől.
Hirdetés
A tavalyi évben szinte mindenki a kínálati hiányról beszélt az autópiacon, a hazai tulajdonosváltások száma mégis rekordot döntött. Mennyire tapasztalják a kínálati hiányt most?
Már tavaly is egyértelműen tapasztaltuk a kínálat hiányát, ez az idei évben fokozódott. Egyre kevesebb olyan újszerű, minőségi használt autó kerül a piacra, amit a DasWeltAuto kereskedések meg tudnak vásárolni. Nincs elegendő új autó, ami érkezik, az is késik, így hiába egyezünk meg a tulajdonosokkal, amíg nem érkezik meg új autójuk, addig logikusan a régit sem tudják leadni, azok egyre idősebbek, egyre többet futottak lesznek, mire hozzánk kerülnek. Igény pedig bőven lenne az azonnal elérhető, fiatal használt autókra, hiszen hiába lettek ezek is érezhetően drágábbak, az újak drasztikus áremelkedése mellett így is egyre többen vennének használtat. Bár a DasWeltAuto külföldről nem vásárol, a kereskedő partnerek egyöntetűen arról számolnak be, hogy külföldön is szó szerint elfogytak az eladó használt autók.
Hirdetés
A Schiller Használtautó és a DasWeltAuto egyik alappillére, hogy az új autóknál megszokott ügyfélélménnyel adjuk át használt autóinkat, továbbá nem hagyjuk autó nélkül ügyfeleinket. Ha meglévő autójuk beszámítását kérik, abból közvetlenül az "újba" ülhetnek át. Ahogyan a szlogen is mondja, minőségi használt autókat adunk, garanciával. Legfeljebb 10 éveseket, legfeljebb 200 ezer kilométeres futással, ilyen azonban egyre kevesebb van a piacon. A DasWeltAuto kínálatában alapból járó 1 éves garancia a Schiller Használtautó által további 1 évvel, tehát összesen 2 évre bővíthető külön díjért cserébe. Ami viszont a kínálatot illeti, a hiány tartósnak és fokozódónak mutatkozik. A Schiller cégcsoporton belül 5 importőrrel, 7 márkával vagyunk kapcsolatban, egyöntetű vélemény, hogy a hiány még évekig a piac meghatározója lesz, így használtautósként is be kell rendezkedjünk erre. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan új forrásokból is vásárlunk autókat. Egyre hangsúlyosabb a beszámítás, de akár a DasWeltAuto hálózatból is szemezünk, hiszen az ország különböző pontjain más-más keresési preferenciák tapasztalhatók.
Hirdetés

Mennyi az autók átlagos forgási ideje, mennyi idő alatt kelnek el?
Folyamatosan figyeljük az értékesítés mutatóit, az egyik meghatározó adat a forgási sebesség, ami jelentősen, nagyjából a felére csökkent a hiány következtében az elmúlt 1,5 évben. Ez ugyanakkor jól mutatja, hogy ennyi időt spórol meg az az ügyfél, aki nekünk adja el autóját, hiszen ha hozzánk behozza, egy átvizsgálást követően árajánlatot kap, amit 30 napig tartunk. Ha ez alatt - az átvizsgáláskor tapasztalt állapotban - leadja autóját, akkor azonnal megkapja annak árát, vagy azt jóváírjuk a következő autója számláján. Számos modellt nem készletre vásárlunk már, egyre több vásárlói igényről vezetünk listát, így nem egy esetben egy mosás, takarítás után már jön is a vevő az autóért, amit még szinte meleg motorral adunk át. Mit tanácsolnak a vásárlóknak, inkább várjanak, vagy amilyen gyorsan lehet, vásároljanak még most autót?
Egyáltalán nem érdemes várni. Ha találnak olyan autót, ami megfelel az igényeiknek és a pénztárcájuknak, vegyék meg. Régen bevett volt, hogy egy szimpatikus autót látva is nézelődtek még az ügyfelek, még körülnéztek, ajánlatot kértek máshol is. Ezt ma már nem érdemes megtenni. A mi javaslatunk egyértelműen az, hogy ha valaki talál egy minden szempontból megfelelő autót, akkor azt nagy valószínűség szerint érdemes most megvásárolni. Az árak csak felfelé mennek, olyan mértékben, hogy a korábban a piacot nagy tehetetlenséggel követő Eurotax is néhány havonta jelentős áremelkedést mutat. Így nem egy esetben előfordult, hogy egy néhány hónappal korábbi Eurotax értékeléshez mérten az azóta idősebb, többet futott autó kapcsán az Eurotax már - jelentősen - magasabb árat adott. Hajmeresztő példa, hogy ma egy 3 éves, közel 100 ezer kilométert futott dízel Skoda Karoqért többet fizettünk, mint amennyiért újonnan eladtuk. Melyek a legkeresettebb modellek Önöknél, mi a legnépszerűbb szegmens?
A Schiller Autó Család egy pesti cég, több budapesti telephellyel. A vásárlói összetételt elemezve azt lehet látni, hogy hozzánk főleg pesti, illetve Pest megyei vásárlók érkeznek. Használt autóért viszont sok esetben jönnek vidékről is, ha a kinézett modell az elvárt színben vagy felszereltséggel nálunk jelenik meg, de a vevők zöme így is a környékből való. Így főként a városi, zömében benzines, ötajtós, a gyerekeket az oviba vinni, de a hosszabb utakhoz, Balatonra vagy kirándulni is megfelelő modelleket keresik. Ha Corsa, Yaris, Fabia, vagy Astra, Corolla, Octavia modellekből több állna rendelkezésre, nagyon örülnénk, ezekre bőségesen van kereslet. Mennyire látszik a dízel korszak vége és az alternatív hajtások előretörése a használtpiacon?
Egyre többen keresik a hibrid modelleket, főként öntöltő Toyotákat és plug-in hybrid modelleket, utóbbiakat egyelőre leginkább a Volkswagen és a Skoda kínálatából. Ezek gyakorlatilag azok a modellek, amelyek meg sem állnak a telephelyen, a volt tulaj kiszállása után ugrik azonnal a következő ügyfél az autóba. A dízel modellek kapcsán a tavalyi második fél évben látszott némi visszaesés, a Schiller Flotta flottakezelő cégünk is kevesebb dízel autóra kért visszavásárlási ajánlatot, magyarán kevesebb ilyet adtak át. Bár egy modern, mai dízel emissziója nem rosszabb, mint egy hasonló benzinesé, a vásárlók környezettudatosabbak lettek, de az is igaz, hogy számos márkánál megjelentek az adókedvezményeket is adó plug-in hybrid modellek. Jelenleg ugyanakkor a használt autók között bőségesen megvan a dízel autók kereslete, a dízel Octavia modellek kapcsán például várólistát vezetünk. Összességében tehát egyértelmű, hogy a használtpiacon még nem látható a dízelkorszak vége, hiába vannak gyártók, amelyek már el is fordultak az öngyújtós motoroktól.
Hirdetés
Az importőri tréningeken keresztül azt is látjuk már, hogy bár az elektromos autók kvázi egyszerűbb szerkezetek, ám mivel nagy kapacitású akkumulátoruk akár az autó árát is kiteheti, ha cserélni szükséges, a beszámítási ajánlatok előtt elengedhetetlen lesz az akkumulátorok diagnosztizálása. Ennek megfelelően nagyon féltünk az általunk nem forgalmazott villanyautók megvásárlásakor, ellenben az első Nissan Leafeket 2 nap intenzív érdeklődés mellett, szinte azonnal vitték el - ez voltaképp nem is meglepő a hasonló érdeklődéssel fogadott hibrid és plug-in hybrid modellek után.

Milyen előnyöket ad a Schiller Használtautó a magáneladókhoz mérten?
DasWeltAuto és Skoda márkakereskedő cégként a teljes Volkswagen-palettához kiváló szakértelmű és teljes gyári szervizfelszereléssel rendelkező csapattal rendelkezünk. Ezen túl minden telephelyünkön adott, hogy megfelelő körülmények között, itt az új telephelyen már dedikált emelővel tudjuk átvizsgálni az autókat, az általunk forgalmazott 7 márka esetén le tudjuk kérni az autók előéletét. A leendő vásárló elé tudjuk tárni mindazon információkat, ami az adott autóhoz fellelhető, a gyári rendszereken túl az internetes adatbázisokat is használjuk, továbbá az autókat természetesen magunk is átvizsgáljuk. Arra is lehetőséget adunk - ingyenesen, hogy a nálunk kínált autókat a hozzánk érkező ügyfél saját szakemberével, megemelve átvizsgálja. Számunkra a legfontosabb, hogy az ügyfél nem új autót vásárolva is a lehető legnagyobb megelégedéssel távozzon. Ellenőrzött használt autókat kínálunk, nem takargatunk semmit. Ezeket az autókat teljes dokumentációval, szervizmúlttal, szervizkönyvvel, a szükséges javításokat elvégezve, kívül-belül takarítva, akár polírozva, műszaki garanciával adjuk át. Mindezt olyan élménnyel, mintha egy új autót venne, kulturált átadóban. Mindezt a több mint 40 éves múltra visszatekintő Schiller Autó Család címere alatt, azaz a vevő biztos lehet benne, hogy ha bármi problémája adódik az autóval, mi itt leszünk és segíteni fogunk. Egy-egy kivétellel az összes autót megvásároljuk, a garanciát mi kínáljuk rá, így korrekt szerződéssel és a ma nem egyszerű teljes okmányirodai ügyintézést is magunkra vállalva adjuk át. Ugyanakkor óva intünk mindenkit, hogy külföldi szerződéssel, közvetítőn keresztül vegyen autót, azzal ugyanis a garanciális jogairól kvázi lemond. Vannak visszatérő használtautós ügyfelek?
Bizony vannak, egyre többen. Minden ügyféllel megpróbálunk pont ugyanolyan kedvességgel és figyelemmel bánni, mintha csak új autót venne. Azt látjuk, hogy egyre több visszatérő használtautó-vásárlónk van. Egyrészt nyilván elégedett volt a kapott szolgáltatással és a kapott autóval, de a használt autóinkhoz is jár a Schiller Autó Család összes előnye, kedvezménye. Ha eladunk egy használt autót, az a szervizünkben ugyanúgy kedvezményeket kap, mintha új autó lett volna. Így nagyon sok ügyfelünk úgy tér vissza, hogy ismét egy használt példányt szeretne a tőlünk korábban, szintén használtan vásárolt helyett. Ezáltal nem egy esetben visszatérnek kínálatunkba az adott példányok is, az ügyfél pedig autóból autóba ülhet át, akár még akkor is, ha a korábbi hitelt ki kell váltani, tovább kell vinni. Tud-e esetleg mondani néhány tippet a vásárlóknak, amire mindenképp figyeljenek a vásárláskor?
Alapszabály, hogy megbízható eladót kell keresni, például olyat, mint a Schiller Autó Család, régóta, adott profillal működő cég. Legalább ilyen fontos, hogy ismert előéletű autót vegyünk, erre mind a DasWeltAuto, mind a Schiller Használtautó garanciát is nyújt. Kizárólag magyar szerződést szabad aláírni és csakis utána fizetni, de az sem árt, ha a kereskedő külön garanciát ad, mint például a DasWeltAuto.
Hirdetés
Említhetők-e ilyen aranyszabályok az eladáshoz, járhatunk-e jobban egy kereskedőnek eladással, mint a magánértékesítéssel?
Tulajdonképp igen. A hozzánk beérkező autókat átvizsgáljuk, ennek megfelelően adunk rá egy árajánlatot, amit akár azonnal ki is fizetünk az autóért. Az eladó azonnal a pénzéhez jut, nem kell az érdeklődőkkel időt tölteni, velük tesztkört menni, és meglepetések sem fogják érni. Márpedig az akkor is adódhat, ha mindenki jóhiszeműen jár el, és még a vevők sem csibészek. Mondok egy példát: néhány héttel ezelőtt egy szemre alapvetően hibátlan Astrát néztünk meg, amiről a megemelést követően derült ki, hogy mindkét bal oldali rugója el volt törve, ezen a tulajdonos is meglepődött. Amennyiben így adta volna el az autót, és az adás-vételt követően derül csak ez ki, úgy az 1 éves szavatosság miatt utólag az eladót terhelte volna később ez a költség. Mi az autót az állapotának megfelelően árazzuk, a hibákat pedig javítjuk értékesítés előtt. Az persze benne van a pakliban, hogy az általunk rendbe rakott, de még a hibátlan autót is több pénzért adjuk el, mint amennyiért megvesszük. Hiszen időt töltünk vele, nevünkre vesszük, garanciát is adunk rá, és nyilván egy profitot termelő, alkalmazottakat fizető cég vagyunk. Azonban összességében, ha az eladó számára is értéket jelentő időt is nézzük, jobban jár velünk, mint a magánértékesítéssel.
Cikkünk megjelenését a Schiller Használtautó támogatta.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?