Használt Peugeot? Kizárható a rizikó, javítható az értéktartás

Fizetett hirdetés

Peugeot-t venne használtan? Vizsgáltassa át, hogy ne érje meglepetés!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Peugeot esetén is igaz, ami minden márkánál: többen vesznek használtat, mint újat. Nem mindegy, milyet választunk, miként szervizeljük.


Használt autót venni mindig rizikó, újat pedig a legtöbb ember számára csak álom. Ráadásul a leginkább keresett fiatal használt autó még mindig hiánycikknek számít itthon, így aztán Peugeot-ból is szép számmal érkeznek hazánkba használt példányok is. Talán jobban nyomon követhető egy hazai forgalomba helyezésű példány élete, talán sokkal inkább bizalmat keltő egy tulajdonosa által kínált példány, de nem kell feltétlenül félni a kerekedőknél lévő, akár behozott autóktól sem. Csak megfelelő körültekintéssel, márkaszervizes átvizsgálással ajánlott vásárolni. Ha pedig az ember talált egy jó példányt, attól később sem szabad megvonni a neki járó karbantartást. Könnyű továbbá belátni, hogy ha magunk is vezetett szervizkönyves, leinformálható előéletű autót kerestünk, akkor annak értéktartásán bizony sokat segíthetünk, ha a jövőben is lelkiismeretesen és márkaszervizben tartatjuk karban.
Hirdetés

De ne rohanjunk rögtön az újbóli eladásig, maradjunk még a vásárlásnál, ami előtt márkaszervizes átvizsgálás javallott. A Peugeot többféle használtautó átvizsgálási csomagot is kínál egy átlagos használt példány árához mérten szerény összegért. Egy 21 pontos, alább részletezett és megbontás nélküli átvizsgálás, valamint a másodlagos számítógépben tárolt kilométerállás kiolvasásával is járó computer diagnosztika 6990 forintba kerül, míg a tesztpados fékhatás- és lengéscsillapítómérést is tartalmazó „kibővített diagnosztika csomag” 9990 forintba kerül. Használt példány vásárlásakor ezek elvégeztetése erősen ajánlott annak érdekében, hogy ne okozzon meglepetést az autó. A Peugeot gondol a használt példányokat nem aktuálisan vásárló, hanem már hajtó autósokra is, számukra kínálja 2990 forintos 21 pontos átvizsgálását, ami a tél előtt minden autósnak ajánlott. Például annak érdekében, hogy ne fagyjon be a hűtő, megfelelően működjön az ablaktörlő, hidegben is adjon kellő mennyiségű áramot az indításhoz az akkumulátor.
A Peugeot 21 pontos, 2990 forintos átvizsgálása az alábbiakat ellenőrzi
  [*] Ablakok és szélvédők állapota [*] Karosszéria és fényezés állapota [*] Kuplungpedál működése [*] Kézifék működése [*] Kürt működése [*] Ablaktörlőlapátok állapota és működése, szélvédőmosó működése [*] Fényszórók, izzók és jelzőberendezések működése [*] Gumiabroncsok állapota, gumiabroncsnyomás ellenőrzése [*] Első fékek állapota: fékbetétek, féktárcsák, féknyergek és fékcsövek ellenőrzése [*] Csővezetékek állapota, olajteknő és váltó tömítettsége [*] Futómű és kormánymű állapota [*] Gumiharangok állapota [*] Lengéscsillapítók állapota (tömítettség) [*] Kipufogórendszer és rögzítéseinek állapota [*] Segédberendezéseket hajtó szíjak állapota [*] Hűtőfolyadékszint [*] Fékfolyadékszint [*] Kormányszervo-olajszint [*] Motorolajszint [*] Akkumulátor állapota (Midtronics akkuteszter) [*] Rendszámtábla és rendszámkeret állapota
  [/szlista]
  Már az átvizsgálások árából is látható, hogy nem úri luxus egy használt Peugeot-t márkaszervizbe hordani. Az óradíjak persze magasabbak lehetnek, mint egy speciális megjelenésre, előírt oktatásokra, a legkorszerűbb műszerekre nem kötelezett független műhely esetén, ám a számla végösszege nem feltétlenül lesz magasabb. Gyárilag meghatározott normaidőkkel dolgoznak ugyanis, olyan tudástár segíti a szakembereket, amivel sok-sok időt takaríthatnak meg, s nem utolsósorban könnyebben juthatnak egy-egy bonyolultabb feladat megoldásához. A koros példányokhoz pedig a Peugeot Főnix hűségprogramja kedvezményeket ad a karbantartási munkadíjakból és a nem mellékesen gyári eredeti alkatrészek, illetve tartozékok árából is. A kedvezmény már két éves kor felett megjelenik, de a hat évnél idősebb autók esetén mindhárom említett kategóriában 25%-os az árcsökkentés, ami igencsak jelentős. A márkaszervizt választva az autó biztosan előírás szerint karbantartott, leinformálható szervizmúltú marad, ami eladhatóságának, értéktartásának is jót tesz. És persze jegyezzük meg, a Peugeot nem csupán azért ad kedvezményt vevőinek, hogy ők jól járjanak, elégedettebbek legyenek, illetve de, azért is, de közben persze azért is, mert a jobb értéktartás, az elégedettebb vevő hosszú távon több eladást, nagyobb profitot hoz majd számára. A kuncsaft pedig talán úgy járhat a legjobban, ha használtan, józanul, azaz ismert múlttal és használtautó átvizsgálással vásárolja autóját, egy márkaszervizben karbantartott használt példány ugyanis már nem fog vészesen veszíteni értékéből, a Peugeot Főnix hűségprogramjával pedig a szervizszámlák sem lesznek magasak.
  Peugeot Főnix hűségprogram kedvezménytípusok
  Autó életkoraKarbantartási munkadíjKarbantartási alkatrészTartozék
  2 év5%5%5%
  3 év15%15%15%
  4 év17,5%20%20%
  5 év20%25%25%
  6+ év25%25%25%

  Nem csak a kötelező karbantartások, illetve az effektív hibák kapcsán érdemes a márkaszervizre gondolni, egy-egy szezonális átvizsgálás, akár szélvédőmosóval együtt nevetségesen szerény összegért megcsíphető lehet. Mennyiségi kedvezményeikkel felnikre, gumiabroncsokra is megdöbbentően jó árakat ajánlhatnak a márkaszervizek - ez tél előtt fontos tipp lehet! De legalább ennyire fontos és nem mindenki által ismert, hogy az autók öregedésével bizony gyári alkatrészeiknek ára is több lépcsőben csökkenhet - annak érdekében, hogy legyen vevő, aki nem az utángyártottat választja. Nem egyszer az is előfordulhat, hogy a gyári eredeti az olcsóbb, azon túl, hogy az biztosan jó az autóhoz.
  Bár egy-egy autóból szinte sosem lehet értékvesztés nélkül kiszállni, körültekintő vásárlással, márkaszervizes átvizsgálással csekély költségért lehet meggyőződni arról, hogy valóban az árnak megfelelő portékát kapunk. Az értéktartáshoz pedig az igazolható, szintén szakértő karbantartással járulhatunk hozzá.
  További információk a Peugeot Főnix Programról
  Fizetett hirdetés
  Tetszett a cikk?

  Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

  Feliratkozom a hírlevélre

  Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 01:57
   Permalink

   Nem értem…. Ha nem figyelmeztetnek egy adott problémára, akkor mi értelme az átvizsgálásnak? Észreveszik, hogy gond van valamivel, de megtartják maguknak az infót?

  Vélemény, hozzászólás?