Határon autózás daruval a tetőn? Felvétel!

Ford Edge-ből készült professzionális fahrtautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Furcsa módon most nem egy újabb prémiumautóból készült profi fahrt autó, hanem egy Fordból. Az Edge-re építettek filmezéshez szükséges eszközöket, a végeredmény meggyőző.


Sokszor bele sem gondolunk, hogy az autós reklámokat, filmes jeleneteket milyen technikával forgatják le, a lencse túlvégéről ugyanis ezt nagyon ritkán láthatjuk. Amikor fel sem tűnik, hogy egy másik autóból vették fel, amikor annyira egyszerűnek tűnik egy üldözéses jelenet, hogy már el sem hisszük, hogy valódi, na akkor van valami rettentő érdekes a kamera másik végén. A Pursuit Systems éppen erre specializálódott, ám eddig vagy egyedileg épített buggykat, csővázas autókat láthattunk tőlük, na meg persze hatalmas SUV-kat, ám egytől egyig prémium márkákat, mint a BMW X5 M, vagy a Porsche Cayenne Turbo. Hozzájuk csatlakozik most egy Ford, méghozzá egy Edge ST.
Hirdetés

A Pursuit Systems vezére, Mike Johnson úgy fogalmazott, hogy az Edge ST-ben megvan a gyorsaság, a sportosság, a stabilitás és a rendkívüli helykínálat, ami a filmezéshez szükséges. Ennek ellenére mondjuk eszközöltek néhány változtatást, a Forddal közösen fejlesztettek kicsit a 2,7 literes V6-os motoron, hogy csöppet többet teljesítsen a minimum egy tonnás túlsúly kompenzálásaként, valamint légrugózást is kapott. A tágas utastérre nagy szükség van, ugyanis a sofőr mellett ilyenkor bent ül általában a rendező, az operatőr és a darukezelő is, ők mindannyian éles helyzetben és tempóban száguldanak a célpont után. Az Edge tetejére került teljesen körbeforgatható darura egy giroszkópos állványra erősítve került a kamera, az utastérbe pedig ennek a kezelőszervei, valamint egy komplett bukócső is a biztonság kedvéért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?