Havas teszten a BMW villany X3-asa

Két év múlva érkezik a teljesen elektromos X3-as BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár még odébb van a BMW X3 teljesen elektromos kivitelének bemutatója, a gyári tesztpilóták már javában futják vele a kilométereket. Lássuk, hogy mit várhatunk az emissziómentes bajor SUV-tól.


Tavaly debütált a BMW X3 harmadik generációja, amelyből már ki is próbáltuk a 30d változatot[/url]. A németek viszont jócskán előrébb járnak a próbákat illetően. Azt már tudjuk, hogy idén érkezik a plug-in hibrid változat, a gyáriak ezen túl a 2020-ban érkező teljesen elektromos változatot tesztelik. Lényegi különbség valójában nincs a normál X3-hoz képest, mindössze annyit lehet észrevenni, hogy nincs kipufogó és az első sárvédőn jól látható az elektromos töltőnyílás is.
Hirdetés

Az elnevezést sem bonyolítják túl, az eddigi i3 és i8 után az újabb villany BMW-k is i jelzést kapnak. Az iX3-at talán még szokni kell egy kicsit, a hajtásláncot egyébként teljes egészében az i modellektől örökli majd. A hatótávolságról egyelőre nem közölt konkrétumokat a gyártó, minden bizonnyal 200-300 km között tudunk majd autózni vele. A két év még távoli időnek tűnik, 2019-ben viszont már minden bizonnyal jönnek a pontos részletek és a hivatalos világpremier is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?