Hazánk legnagyobb Tesla Superchargere nyílt meg Fóton

Új löketet adhat a hazai villanyautózásnak a Tesla és az Auchan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két Pest megyei Auchan töltőáruháznál is Tesla Supercharger nyílt a mai napon, akár 120 kW-os töltésre is képesek.


A villanyautózás terjedéséhez kétségtelenül a töltők szaporodása is szükséges, ezért minden egyes töltő átadása örömteli. Most azonban nem is egy, hanem csokornyi, nem is akármilyen töltővel lett gazdagabb az ország, pontosabban leginkább Pest megye. Fóton és Törökbálinton ugyanis már ma megnyílt az Auchan áruház területére telepített Tesla töltő, amit előreláthatólag továbbiak követnek Debrecenben, Szegeden és Miskolcon.
Az Auchan fóti áruházánál telepített Supercharger a legnagyobb hazai Tesla töltőállomás lett. Az akár 120 kW teljesítményű villámtöltők 30 perc alatt 270 km távolság megtételéhez elegendő energiát képesek átadni. A CCS Combo 2 töltőcsatlakozóval és DC Type 2 aljzattal felszerelt 8 darab töltőoszlopon egyidejűleg 8 Tesla, a Model S és X mellett a Model 3 is tölthető lesz. A Supercharger gyorstöltők mellett a fóti Auchan parkolójában univerzális váltakozó áramú (AC) Type 2 Tesla célállomás-töltőket is telepítettek, amelyekről bármilyen (Type 2 csatlakozós) elektromos és hibrid autó tölthető. Törökbálinton a 4 célállomás-töltő mellé 4 darab Supercharger került, de ott továbbiaknak is lesz még hely.
Hirdetés
„A mai nap egy kiváló példát láthatunk arra, hogy az elektromobilitás nemcsak a technológia, hanem az üzleti logikák terén is az innováció aktív célterülete: a hazánkban 7000 főt foglalkoztató Auchan sikerrel járt abban, hogy az elektromobilitás világszintű éllovasával kössön partnerséget a töltők telepítése és üzemeltetése terén” – mondta Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár.
„A Tesla a hosszabb utazások támogatására hozta létre Supercharger hálózatát. Az autózás mindig is a függetlenség és a kötetlen utazás szabadságának szimbóluma volt. Ennek a szabadságnak, vagyis a hosszú távok gyors és kényelmes megtételének elősegítése mellett pedig a töltőállomások alapvető fontosságúak az elektromos autózás terjedése szempontjából is” – mondta a fóti Supercharger állomás megnyitásakor Malte Kendel, a Tesla töltőhálózatának Kelet-Közép Európáért felelős képviselője.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?