Hiányzik valami a faladról? Akaszd ki ezt a Lamborghinit!

Autó nem lehetett belőle, de dísznek még tökéletes volt ez az eredeti Lamborghini Diablo

Fali dísznek más tárgyakat szoktunk elképzelni, de valószínűleg mindannyiunk fejében megfordult már, hogy kitenné a kedvenc autóját. Most megteheti az, aki egy Diablóra vágyik, ez pedig itt egy eredeti.


Hirdetés
Talán mindannyian elképzeltük már, hogy ha lehetne, akkor beparkolnánk kedvenc autónkat a nappaliba, üvegfallal választanánk el a garázst a hálószobától, vagy épp kiakasztanánk a falra az álomautónkat. Nos, most itt a lehetőség, legalábbis azoknak, akik Lamborghini Diabloról álmodnak. Eladó ez a fali dísz, aminek sokkal több köze van egy eredeti autóhoz, mint gondolnánk, és a történet is legalább annyira szikrázóan színes, mint maga az autó.
Hirdetés
A preparált fali dísz a Lamborghini Sant'Agata Bolognese-i gyártósor múzeumának falán lógott éveken keresztül. Miután a Volkswagen csoport tulajdonába került a márka, kipofozták a gyártósort és a hozzá tartozó múzeumot is. Viszont a nagy üres fehér fal szúrta a szemüket, ezért kitaláltak egy okosságot. A Diablo VT eredeti makettje, melyet bemutatójakor használtak a kiállításokon promóciós célból, ott állt a raktárban.

Ennek az autónak a karosszériaelemei megegyeznek az igaziéval, utastere is komplett, kidolgozottsága kifogástalan.

De hiányoznak olyan fő egységei, mint a 6,0 literes V12-es motor, vagy az ötfokozatú váltó. Az életnagyságú makett tökéletes fali dísz, másra sajnos nem lenne jó, de annak a legjobb. A múzeum faláról idő közben a Shelby Mustang gyűjteményéről híres John Atzbach falára került, aki most elárverezi. A Mecum aukciósházon keresztül lehet licitálni a fali díszre, ami nem kis vállalás, de mindenképp lélegzetelállító dísze lehet bármilyen helyiségnek, ahol van elég nagy fal hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?