Hirdetés

Hivatalos: 600 lóerővel jön az új BMW M5

Minden eddiginél gyorsabb és keményebb BMW M5 érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több hónapnyi várakozás után a BMW kiadta az első hivatalos információkat a legsportosabb nagyautójáról, az M5-ösről. Brutális teljesítményt és háromféle hajtási módot kap.

Még erősebbnek ígérkezik, még nagyobb vezetési élményt ad majd az idén érkező új M5-ös BMW. 0-100 km/órás gyorsulása mindössze 3,5 másodperc lesz. Brutális!

A BMW M részlege szerint az eddigi legizgalmasabb nagyteljesítményű szedánt képviseli az újgenerációs 5-ös sorozat M-es változata, amelyről hivatalosan is közölte a gyártó a következő információkat. A 4,4 literes V8-as duplaturbós blokk 600 lóerős teljesítménnyel és 700 newtonméteres forgatónyomatékkal bír, amely 3,5 másodperc alatt teljesíti majd a 0-ról 100 km/órás gyorsulást. Az erőátvitelről nyolcfokozatú automata gondoskodik majd, amely a világ legfejlettebbnek mondott hajtásvezérlésével párosul majd. Utóbbi a sofőr beállítása szerint akár kizárólag a hátsó, vagy mind a négy kerékig juttatja el a megfelelő nyomatékot, az összkerékhajtás állandóra és sportosra is állítható lesz.

Hirdetés

Természetesen aktív M differenciálmű is megtalálható lesz majd az új M5-ben is, amely még tovább fokozza majd a vezetés élményét. A belső tér a szokásos dizájnt hozza, a különbség az M-es kormányban lesz, amelyen két nyomógombbal választhatunk majd az előre beállított programok közül. Ezen felül a Head Up Display tartalma is kiegészül, a vetített felület pedig 70%-kal nő. Az M5 még idén piacra kerül, hamarosan további információk várhatók róla.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?