Idén már most elérte az egymilliós darabszámot a Skoda

Naná, hogy egy Karoq az egymilliomodik idei Skoda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeretik a jubileumokat a csehek, naná, hogy az egymilliomodik idei autójukat is megünnepelik, egy fehér Karoq lett a köszöntött modell.


2011-ben még csak kapkodtuk a fejünket, amikor a Skoda bejelentette, hogy évi egymilliós volument kíván elérni. Mondjuk olyan nagyon ez már nem is volt meglepő a Volkswagen által felkarolt, s már rögtön az amúgy idén 30 éves Favorittal új fokozatba kapcsolt cseh gyártótól. Az 1991-es akvizíció óta (meg persze a márka teljes történetében) az idei a hetedik olyan év, amikor elérték az egymilliós darabszámot, ugyanakkor az idei az első, amikor már októberben megvolt a hétjegyű példányszám.
Hirdetés

Legnagyobb számban a már hagyományosnak számító modellek, a Fabia, az Octavia és Superb járultak hozzá a sikerhez, meg persze az év első felében érkezett nagyméretű SUV, a Kodiaq. Hogy a friss és kisebb Karoq se maradjon említés nélkül, az egymilliomodik példány utóbbi szériából való. Az 1991 óta töretlen fejlődésben lévő, az akkori egymodelles gyártóból mára 40 modellvariánsossá váló autógyártó jól láthatóan erősít a ma divatos SUV modellek terén, de "2025 Strategy" névre keresztelt fejlesztési terve elektromos autókat és új üzleti modelleket, mobilitási szolgáltatásokat egyaránt tartalmaz - ezekről persze ma még nemigen lehet tudni részleteket. Egy biztos: a Skoda idén gond nélkül termelhet 1,2 millió autót, ehhez csupán jelenlegi lendületét kell tartania az elsősorban Csehországban, de helyi partnereivel Szlovákiában, Ukrajnában, Oroszországban, Kínában, Indiában, Kazahsztánban és Algériában is termelő "cseh" gyártónak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?