Idő előtt készült el a Porsche LMP1-es versenyautója

Kész a Porsche versenyautója a 2014-es Le Mans-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Porsche LMP1 versenyautóval a márka visszatér a hosszú távú versenyek királykategóriájába. A jövő évi világbajnokságban szereplő és a jövő évi Le Mans 24 órás futamon is rajthoz álló versenyautó idő előtt készült el, már meg is futotta első köreit.


A Porsche LMP1 prototípus Timo Bernhard gyári pilótával a volánnál a márka weissach-i pályáján bizonyított a teljes Porsche-vezérkar előtt. A felkészülést megkezdő csapat hetekkel korábban kaphatta kézhez a kocsit, a fejlesztők idő előtt készültek el. Az időelőny jól jön az újonnan verbuválódott gárdának, akiknek így több idejük marad felkészülni a jövő évi tartóssági versenyekre.
Hirdetés

A Porsche 2011 derekán döntött úgy, hogy gyári csapattal tér vissza a tartóssági versenyek legrangosabb kategóriájába, amely az elmúlt években a Peugeot és az Audi csatájától volt hangos. A 2014-es szezontól az összes gyári csapat a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt, így a Porschénak is ez jelenti a legnagyobb kihívást. Az LMP1-es prototípus fejlesztésében és felkészítésében komoly stáb dolgozik együtt, közel kétszázan munkálkodnak a siker érdekében.
A napokban folytatódó tesztsorozatban a 32 éves Timo Bernhard mellett egy másik híres gyári pilóta, a 35 éves Romain Dumas működik közre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?