Időt és emissziót is spórol a Ford legújabb találmánya

Olyan szerkezetet épített a Ford, amiért a legtöbb szülő rajongana

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legtöbb kisgyereknél bejön az autóban altatás, ami persze időbe és pénzbe, továbbá fölös emisszióba kerül. A Ford megvalósította a szerkezetet, amivel mindez kiküszöbölhető.


Bizonyára a legtöbb szülő tapasztalta, hogy a gyerekek könnyedén elalszanak a mozgó autóban. Kivételek persze vannak, de jellemzően altató hatású az autó mozgása, illetve motorjának berregése. Sok szülő be is veti a trükköt, hogy autóban altatja el gyermekét, ám a motor leállításakor jellemzően azonnal fel is riadnak a csöppségek, így aztán egyesek akár órákon át képesek róni fölöslegesen a kilométereket, a gyermek alvásáért időt és pénzt nem kímélve.
Hirdetés

A Ford azonban elkötelezett vevőiért és a környezetvédelemért. Megalkotott egy olyan bölcsőt, ami motorhangot imitál, továbbá az autókban regisztrált mozgásokat, rezgéseket adja vissza, LED fényekkel még az utcákról beszűrődő világítás-foszlányokat is leutánozza a csemeték altatásáért - így időt és pénzt spórolva a szülőknek. Bónuszként elárulom, hogy van egy trükk, amivel a szükséges autózások közben elalvó gyerekek megálláskori ébredési hajlama is csökkenthető, ez pedig a villanyautó. Ha ugyanis nincs a motornak hangja és karosszériarezegtetése, akkor annak megállása sem jelent környezetváltozást. Nem mellesleg a Ford kínálatában is szerepel villanyautó, a Focus Electric (225 kilométeres hatótávval) február óta a hazai piacon is rendelhető. Igaz, ára nem szerény, 12 950 000 forint, amit persze 1,5 millió forinttal csökkent az állami vásárlási támogatás. A mozgó és berregő bölcső egyelőre csak tanulmány szintjén létezik, ha viszont gyártásba kerül, bizonyára szintén nem lesz olcsó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?