Ilyen menő is lehetne a VW Eos utódja

Képen a Volkswagen Sport Cabriolet Concept GTE, az Eos virtuális utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha a Volkswagen tényleg elkészítené a Sport Coupe Concept GTE nyitható tetejű változatát, azzal egy kategóriával feljebb lépne az Eos-utód.


Az Eos gyártása legkésőbb nyár elején leáll és egyelőre nem is tervez a Volkswagen utódot, de ez nem kell, hogy a viruáltuner kezét megkösse, sőt. Theophilus Chin a márciusban bemutatott Volkswagen Sport Coupe Concept GTE alapján készítette el az ötös Golf alapú Eos kupé-kabrió utódját. A nyitható keménytető még a kétezres évek slágere volt, ma megint a vászon a divat. Épp ezért a gyártók a minél tökéletesebb hőszigetelő és csöndes, fém merevítésekkel persze jócskán megtűzdelt, de mindenképpen szövetburkolatú megoldásokat fejlesztik. A képeken látható bordó kocsi nyitva lett megálmodva, így tetőmegoldását homály fedi.
Hirdetés


A következő Passat CC formáit előrevetítő Sport Coupe Concept GTE méretei alapján abszolút a középkategóriába tartozik, így a rá épülő kabrió sem kompakt lenne. Ha az Eos utódja eszerint valósulna meg, akkor azzal a VW a konkurens nélküli Opel Casacdának állíthatna ellenfelet, és ő lehetne a piac második nem prémium kabriója ebben a méretben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?