Ilyet se láttunk még: kombit hoz a Porsche

SUV után szedán, most pedig kombi - újabbnál újabb szegmensekben a Porsche

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csőstül érkeznek az előzetes hírek a Párizsi Autószalonon bemutatkozó újdonságokról. A Porsche például a Panamera kombiját fogja kiállítani.


Úgy néz ki, elkezdődött a szeptember 27-én nyíló Párizsi Autószalon újdonságainak beharangozása. A legfrissebb információk például a Porsche eddig sosem látott, kombi karosszériás újdonságáról, a Panamera Shooting Brake vagy inkább hagyományosabb nevű, Wagon karosszériás kiadásáról szólnak.
Amennyiben sikeres fogadtatásra lel a minden eddiginél praktikusabb és nagyobb csomagterű Porsche, s a márka vezetése zöld utat ad a szériamodell fejlesztésének, 2016-ra lehet gyártásra kész a ma még szokatlannak és abszurdnak tűnő modell.
Nem titok, hogy a kombi már a második generációs Panamera alapjaira épül majd. Kell is majd minden újdonság, hogy ütőképes lehessen, ugyanis addigra olyan kihívókat kell majd lepipálnia, mint például a Mercedes-Benz CLS Shooting Brake.
Az Autoweek információi szerint a kombi verziónak leginkább az európai ügyfeleket kell majd megnyernie - máshol nem is igen számítanak a nem szedán sikerére. Amennyiben a Shooting Brake gyártásba kerül, vélhetően a limuzin alap tengelytávú padlólemezére épül majd, bár a Porsche állítólag egy hosszított - tengelytávú - verziót is megfontolás alatt tart, azon verziót azonban leginkább Ázsiának, például Kínának tartogatja.
Hirdetés
Noha a Panamera frissítése már érkezik, a gyáriak már a kombi alapjait adó második generációt is fejlesztik, s nem titok, hogy az a Bentley újdonságával egyező elemekre épül. Így aztán feltételezhető, hogy a Porsche első kombija a Bentley új, 4,0 literes, dupla turbós V8-as motorját kapja majd, az pedig már csak hab a tortán, hogy állítólag a négyajtós Panamera kupé és kabrió verzióit is megfontolás alatt tartja a gyártó. Utóbbiak a Bentley GT és GTC modelljeivel közös alapokra épülhetnének. Hogy mindebből mi igaz, szeptember végén, a Párizsi Autószalonon megtudjuk. Számítógépes grafikák: theophiluschin.com
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?