Íme a legújabb – rendőrségi videó a hazai közlekedőkről

Már közterületi kamerák alapján is osztanak bírságot a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rendőrség továbbra is készíti és közzé is teszi mindazt, amit az utcákon lát, meg persze "díjazza", azaz bírságolja is a renitenseket.


Decemberben az újdonság varázsával érkezett az első olyan videó a rendőrségtől, ami azt mutatta, amit gyakorlatilag mi is nap mint nap látunk a közlekedésben: szabálytalan autósokat. Azóta csaknem sorozattá vált a jelöletlen autókból készített videók sora (itt az első, a második, a harmadik és a negyedik), amelyek

természetesen nem csak azt kívánták üzenni, hogy ne szabálytalankodj, mert egy jelöletlen autóból is leselkedhetnek rád a rendőrök, hanem azt is, hogy ne szabálytalankodj, mert az balesethez vezethet.

Hirdetés

Úgy tűnik azonban, hogy még mindig nem mindenki tette magáévá a szabályok tiszteletét, hiszen e hétre is jutott felvétel a rendőrségtől, igaz, a megszokottnál talán rövidebb. Így is jutott bele vasúti átkelő piros jelzésénél áthajtás, záróvonal átlépése, kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása és gyalogátkelőhelyen való előzés is. Minden esetben feltehető a kérdés: megéri? A választ nem csupán a bírságra, hanem a potenciális veszélyekre gondolva érdemes megadni és persze érdemes tudni azt is, nem csak jelölt és jelöletlen autókból, hanem közterületi kamerákból készített felvételek alapján is érkezhet bírság, egy piroson áthajtásért például 50 ezer forintos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?