Íme a Supra vs. Mustang visszavágó! Vajon most győz a revolver?

Te mit tippelsz, a Mustang Mach 1 erőtöbblete, vagy a Toyota Supra súlyelőnye ér többet?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét egy Mustang és egy Supra méri össze az erejét, de most ausztrál aszfalton. A videóban négy próbának vetik alá a két autót, hogy kiderüljön, az amerikai V8, vagy a német-japán soros hatos a nyerő.

Néhány éve a Carwow egymás mellé állított egy chippelt Suprát meg egy gyári V8 Mustangot pár kifutópályányi gyorsulásira, és kiderült, hogy a Suprának nincs szüksége tuningcégekre ahhoz, hogy legyőzze Amerikát. Most viszont fordulhat a kocka: az ausztrál Motor csapata az ott kapható legerősebb Mustangot hozta el ugyanis a Supra ellen. Az amerikai autó ötliteres V8-asa így 469 lóerőt és 556 newtonmétert ad le, míg a BMW alapokon nyugvó japán kupé háromliteres, soros hathengeres turbómotorja 387 lóerővel és 500 newtonméterrel szaggatja az aszfaltot, de azt sem szabad elfelejteni, hogy utóbbi jóval könnyebb is.
Hirdetés
A videóban egy rajtprogramos és egy utcai módban történő állórajt-versenyt, illetve egy-egy repülőrajtos gyorsulásit láthatunk a váltók automata és manuális módjaival. Motorhang terén valószínűleg a többségnek a Mustang lesz a kedvence, ahogy a teszt során is azt választják fület gyönyörködtetőbbnek, de ettől még közel sem biztos, hogy az időeredmények terén is jót jelent majd a plusz két henger. Ha sikerült eldöntened, hogy kire fogadnál inkább a visszavágón, akkor íme a négy próba, videón.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?