Íme a villany-Mustang 480 lóerős raliváltozata

Végre álca nélkül láthatjuk az új Mach-E változatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dobta a fóliát a villanypóni: megemelt futóművel és két villanymotorral szaggatja fel a földutakat. Mutatjuk a képeket az újdonságról!

Korábban már beszámoltunk a Ford elektromos újdonságáról, ám ekkor még nem láthattuk teljes valójában: álcafólia alatt mutatták csak meg a gyáriak. Most azonban lehullott a lepel és a pontos műszaki információkról sem hallgatnak tovább. Két villanymotort, 480 lóerőt, 880 newtonméter nyomatékot és természetesen összkerékhajtást is kínál a ralikrossz-ihlette elektromos Mustang. 20 milliméterrel megemelt futóműve és 19 colos, klasszikus felnigarnitúrája ellenére kereken 4 másodperc alatt futja meg állórajtból a 100 km/órát, így a külleméhez mérten is rendben van a teljesítménye.
Hirdetés
A belteréről már aligha ordít a versenyautós jelleg, a kényelmes, tágas SUV tervezői nem engedtek a csábításnak, és nem csupaszították le a kabint. Az akkucsomag sem a gyors szakaszokra, sokkal inkább a hosszútávú versenyekre specializált, 91 kilowattóra kapacitással bír. Az árazásról egyelőre még nem esett szó, illetve arról sem, hogy limitált példányszámban készül-e majd az újdonság.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?