Íme az eddigi legjobb képek az új Mercedes-AMG SL-ről

Az eddigi legkevesebb álcázással fotózták a következő generációs Mercedes-AMG SL-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fontos stílusbeli részletekre derül fény az új SL legfrissebb kémfotói alapján: kísértetiesen hasonlít a Mercedes-AMG GT Roadsterre, és nem véletlenül!

A Mercedes-Benz SL van olyan legendás jármű, hogy többet érdemeljen, mint amit az utóbbi években kihozott belőle a márka. Nagyon kényelmes túrakabrió ez már jó ideje, de egyrészt a stuttgartiak hagyták alaposan elöregedni, másrészt az eredeti, sirályszárnyas SL szellemisége ettől sportosabb karaktert követelne meg. Szerencsére így gondolja ezt a Mercedes is, ezért az egész fejlesztést az AMG sportrészlegre bízták a következő generációs SL esetében.
Hirdetés
Igen ám, de az AMG-nél csináltak már kabriót, mégis hogy lesz ez? A Car and Drivernek adott interjújában a részleg főnöke megerősítette, hogy bizony az AMG GT Roadster pályafutása véget ér, amint az SL útjára indul. Logikus is, elvégre az előző SL-lel szemben az új már vászontetős lesz, csakúgy, mint a GT Roadster, ráadásul ugyanarra a platformra épül a sportkabrió, mint a következő generációs GT, és mint azt a Carscoops kémfotóin is láthatjuk, kívülről erősen fog hasonlítani a kifutó Roadsterre. Talán már túlságosan is: szép dolog a GT Roadstert majdnem ugyanolyan formában piacra dobni, csak a legendás SL névvel ellátva, hogy jobban pörögjenek az eladások? Talán nem lesz ennyire egyértelmű másolata a Roadsternek a GT, az AMG-főnök Philipp Schiemer azt is kijelentette, hogy az SL egy kiegyensúlyozottabb sportautó lesz, ami alkalmasabb a laza korzózgatásra, mint a GT – de a hangsúly akkor is a sportosságon marad. Ez lesz az első SL, ami négykerék-hajtással érkezik, sőt, talán négykerék-kormányzást is pakolnak bele Affalterbachban, az AMG otthonában. Ez mind szép és jó, de tény, hogy már a kémfotókon is látszik, hogy mennyire fog hasonlítani a GT-re az új SL: elöl lesz a nagy Panamericana hűtőrács, amit két oldalról a már ismerős, bumeránghoz hasonító menetfények vesznek közre. Hátul is úgy tűnik, a GT-hez hasonló vékony, csíkszerű lámpák világítanak, és még a hátsó szárny is a GT-t idézi. Az érdekes összehasonlítás egyébként az új SL és a következő generációs GT között lesz, elvégre ezek fognak ugyanarra a platformra épülni, és itt lesz a Mercedesnek lehetősége, hogy alaposan szétválassza az SL-t és a GT-t, ha utóbbi teljesen új stílust kap majd. Viszont addig is várjuk meg az új SL-t, aminek erőforrásai között négy-, hat- és nyolchengeres motorokat rebesgetnek, sőt, állítólag lesz belőle AMG 73 változat is, a V8-as motor villanymotorral való kiegészítésével - a 0-100 km/h-s sprint így akár 3 másodperc alatt is teljesíthető lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?