Ingyenes a Google navigációja

Google navigáció Androidra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár Magyarországon is elérhető a Google ingyenes, egyelőre android operációs rendszeres okostelefonokon futó navigációja.

A Nokia térítésmentes navigációja után a Google is bevezette a sajátját, ráadásul nem készülékmárkához, hanem operációs rendszerhez kötődően. Egyelőre Androidon érhető el a Google Navigáció, bár a cégnél nem titkolják, már folynak egyeztetések az Apple-lel annak érdekében, hogy iPhone-on is futtatható legyen a szolgáltatás.
Új alkalmazásával a Google nem kívánja kiváltani a kifejezetten autózáshoz készített navigációs eszközöket, de mivel a jelenlegi felmérések szerint a lakosság jóval nagyobb hányada – 75 százaléka – rendelkezik telefonnal, mint autóval, számukra és az útbaigazításra csak ritkán szoruló autósok számára is értékes lehet a világon már eddig is 200 millió ember által használt, s a naplózások alapján évente 20 milliárd kilométeren navigált szoftvert.
Az ingyenesen telepíthető Google Navigáció folyamatosan frissíti térképállományait, cím beírásakor az elgépeléseket automatikusan javítja, sőt, elvileg hangutasítással is fogadja az úti célt. A térképadatokat minden esetben már a tervezés pillanatában mind letölti, így menet közben mindössze a 15 percenként frissülő forgalmi adatok jelentkeznek adatforgalomként – az úgynevezett „traffic layer”, azaz az úttelítettség megjelenítése ki-be kapcsolható. Az új mobiltelefonos navigáció viszonylag egyszerű kezelőfelületet és változtatható nézőpontú 3 dimenziós megjelenítést is ad.
Hirdetés
A Google bejelentéséhez a Telenor Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Sigvart Voss Eriksen is hozzátett egy szintén ingyenes ajánlatot: a cég okostarifás ügyfelei forgalmi limit nélkül, ingyenesen navigálhatnak itthon a Google alkalmazásával. Így nekik azon trükkhöz sem érdemes folyamodniuk, hogy a térképadatokat még indulás előtt, mobil adatátvitel helyett vezeték nélküli kapcsolaton keresztül töltsék le.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?