Internettel tartja meg vevőit a Toyota

Közösségi oldal a Toyotától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ügyes húzás a Toyotától, saját közösségi weboldalt készít vásárlói számára: ha megnyeri őket a webkettes alkalmazás, bizonyára később sem választanak más autómárkát.


A hazai programozók bizonyára sokkot kapnak, ha meghallják, hogy a Toyota bő 10 millió dolláros (1,91 milliárd forintos) költségvetéssel készít közösségi oldalt autóihoz. A „Toyota Friend” elsőként japánban, a 2012-es modellévben rendelt plug-in, azaz konnektorból tölthető hibrid és tisztán elektromos modellekhez lesz elérhető. Az autók és gazdáik közötti barátság magától értetődő, de a járgányokat (a tulajdonos jóváhagyásával) mások is ismerősnek jelölhetik majd. A közösségi oldalon az autótulajdonosok egymással is kapcsolatba léphetnek, továbbá a márkaszervizekbe is ezen keresztül lehetne bejelentkezni, de az autók minden információja, zenetára is böngészhető, tölthető lesz. Természetes az akkumulátor töltöttségének nyomon követhetősége, sőt, ha netán utóbbi túl alacsonyra süllyedne, akkor e-mail, tweet-szerű és SMS értesítés is beállítható. A Toyota bízik abban, hogy közösségi oldalával hasonló függőséget okoz majd, mint sokak számára a facebook, ahol az Autónavigátor rajongóinak száma a napokban érte el a 2500-at.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 15:39
  Permalink

  Szerintem ez nem így működik. Legalábbis nem hiszem, hogy valaki először egy közösségi oldalt keres fel, hogy aztán rajonghasson az autóért. Ha csalódik a kocsiban úgysem azt veszi legközelebb.

  Nekem volt egy Opelem amit nagyon megkedveltem. Aztán lett egy másik….
  Aztán persze, hogy vettem egy harmadikat is… Elautóztam a három autóval legalább 250-300 ezer kilométert különösebb gond nélkül. Közben tagja lettem márkaklubnak, és kerestem a lehetőséget, hogy más Opelesekkel lehessek, mondjuk ki, FAN lettem. 🙂
  Így működik….. szerintem 😉

Vélemény, hozzászólás?